VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

'Correctie op beurzen kan niet uitblijven'

De beschuldigingen van fraude bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zullen een correctie op de beurzen aanzwengelen. Dat stelt beleggingsgoeroe Jim Rogers.

Het onderzoek van de Amerikaanse toezichthouder SEC naar Goldman Sachs wegens fraude, trok de beurzen vrijdag omlaag. Veel analisten spraken echter van een ‘storm in een glas water'. Rogers spreekt dat tegen.

Als gevolg van de perikelen bij Goldman Sachs acht de topbelegger een correctie op de aandelenmarkten mogelijk van 15 tot 20 procent. Meteen aandelen verkopen, is volgens Rogers echter niet slim.

‘Wacht eerst de handel van deze week eens af en bekijk volgende week in welke richting de markt zich beweegt. Mocht het sentiment inderdaad draaien, dan kan dat reden zijn om short te gaan', zo stelt de Amerikaan, die daarbij aanbeveelt om short te gaan in indexen. Zelf wacht hij het juiste moment af om short te gaan in bankaandelen.

Laatste druppel
Een correctie laat al even op zich wachten, meent Rogers. Hij stelt dat het niet normaal is dat een markt zonder correctie, zo snel zo ver omhoog gaat. ‘Dan zit er gewoon een correctie aan te komen.'

‘Als het zover is, dan hoeft er maar iets te gebeuren. De fraudezaak tegen Goldman Sachs zou heel goed de laatste druppel kunnen zijn...'

Rogers, die niet verbaasd is over het fraudeonderzoek, verwacht dat er nog meer lijken uit de kast zullen komen. ‘Dit soort onderzoeken vindt meestal plaats na een grote financiële teruggang. Dat zag je ook bij de internetzeepbel.'

De topbelegger roept investeerders op tot kalmte. En voor wie het op aandelengebied echt niet meer weet, is er altijd nog goud.