VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Randstad ziet breed herstel in al haar markten

Uitzender Randstad zegt een breed gedragen herstel te signaleren in al zijn markten. De uitzender zag de winst in het eerste kwartaal met 50 procent toenemen.

's Werelds tweede uitzendconcern noemt de vooruitzichten voor de nabije toekomst beter lange tijd het geval was. Randstad ziet een verbetering in alle markten en segmenten. Het bedrijf zag de omzettrend in de loop van het eerste kwartaal omslaan van een daling van 5% in januari naar een stijging van 4% in maart.

Deze trend zette zich ook in april voort en "biedt vertrouwen", stelt Randstad, al waarschuwt het bedrijf dit geen garantie biedt voor aanhoudende groei. Chief financial officer (CFO) Robert-Jan van de Kraats noemt het bemoedigend dat herstel in Europa met slechts vier maanden achterloopt bij de Verenigde Staten, waar dat normaal acht tot negen maanden is.

Trend belooft veel
De positieve verwachtingen van Randstad sluiten aan op uitspraken van de Amerikaanse sectorgenoot Manpower vorige week, dat het herstel in het tweede kwartaal ziet doorzetten, omdat bedrijven meer tijdelijk personeel nodig hebben om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar hun producten en diensten.

Randstad boekte afgelopen kwartaal een nettowinst van euro 20 miljoen, na een nettoverlies van euro 54,2 miljoen een jaar eerder. Dat rode cijfer werd wel veroorzaakt door eenmalige lasten en bezuinigingskosten.

De omzet daalde over het kwartaal met 1% tot euro 3,04 miljard van euro 3,1 miljard een jaar eerder. De winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill ( EBITA), exclusief eenmalige posten, steeg met meer dan 50% tot euro 75,4 miljoen.

Kostenbesparingen droegen bij aan de winstgevendheid. De operationele kosten daalden met 20% tot EUR500 miljoen. Nu het bedrijf scherp in de kosten heeft gesneden zal het naar verwachting een snelle positieve reactie bij het EBITA-resultaat kunnen waarnemen als de omzet weer oploopt.
Gerelateerde artikelen