VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Grontmij ziet winst dalen, maar verbetering in orderportefeuille

Grontmij heeft in het eerste kwartaal van 2010 de nettowinst met circa 58% zien dalen, onder meer vanwege een lagere vraag van de markt. Het ingenieursbureau signaleert de eerste tekenen van stabiliserende markten en een verbetering van de orderportefeuille.

Het advies- en ingenieursbureau meldt een nettowinst van euro 3,7 miljoen te hebben geboekt, tegen euro 8,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

"De lagere bedrijfsactiviteiten in het eerste kwartaal van 2010 waren conform verwachting, na een lagere vraag van de markt zoals aangekondigd in het derde kwartaal van 2009", licht Sylvo Thijsen, voorzitter van Grontmij, toe.

Daarnaast had de ongewoon lange winter een drukkend effect op de productiviteit en was er geen vergelijkbare winst uit desinvesteringen wat de winst na belastingen in het eerste kwartaal van 2009 vergrootte. De omzet daalde in de eerste verslagperiode met 11% naar euro 185 miljoen.

In vergelijking met het begin van 2010 is de orderportefeuille afgelopen maand verbeterd, aldus Grontmij. De herpositionering en het kostenreductieplan zoals aangekondigd in het derde kwartaal van 2009 liggen volgens Grontmij op schema.

In de tweede helft van 2010 zullen naar verwachting de eerste resultaten zichtbaar worden. Het bedrijf zal een resultaatsverwachting voor 2010 geven tijdens de bekendmaking van de halfjaarresultaten.
Gerelateerde artikelen