VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kosten online beleggen blijven dalen

De kosten voor beleggen via internet zijn gemiddeld genomen lager dan een jaar geleden. Lynx en Today’s zijn over de hele linie het goedkoopst. Lynx heeft net als ABN Amro, BinckBank en Rabobank de tarieven verlaagd. Fortis komt als duurste uit de bus.

Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van de VEB naar de kosten van beleggen via internet. 

Lynx, vorig jaar nog nummer 2, heeft de kosten over de hele linie gelijk getrokken met Today’s, waardoor zij dit jaar de eerste plek moeten delen.

Ook ABN Amro en BinckBank verlaagden de tarieven flink en weten daarmee plekken op de ranglijst te winnen. Tenslotte heeft Rabobank de tarieven dusdanig verlaagd dat zij niet meer als duurste uit de bus komen.
Die twijfelachtige eer is dit jaar aan Fortis. Dit merk heeft zich er klaarblijkelijk bij neergelegd dat het op termijn zal gaan verdwijnen. Het lijkt waarschijnlijk dat Fortis-klanten over zullen gaan naar ABN Amro, dat wel onderhoud aan de kostenstructuur heeft gepleegd.

Opvallend is dat Alex de tarieven het afgelopen jaar ongewijzigd heeft gelaten. Nu Alex onderdeel is geworden van BinckBank is Alex niet langer de prijsvechter van weleer maar legt het merk zich toe op vermogensbeheer en begeleiding van de klant bij het beleggen door bijvoorbeeld online seminars.