VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

16 juli 2010

Digitale gigant Google heeft geen last van problemen in de ‘echte' wereld

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Financiële markten houden nog altijd rekening met een "double dip"-recessie. Internetzoekgigant Google dendert vrolijk door met formidabele winstgroei. Beleggers zijn echter niet tevreden.

Na de kredietcrisis zouden winstgroei niet meer hetzelfde zijn, zo is ons voorspeld. Kiloknallen is voorbij; als bedrijven al tientallen procenten aan winstgroei weten te boeken dan is dat vooral aan beroerde prestaties in het verleden te danken.

Zoekgigant Google onttrekt zich in ieder geval aan dat nieuwe beleggen. Volgens Googles financiële topman Benny Lorenzo onttrekt Google zich eigenlijk aan de gehele reële economie.

Bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal zei hij het zo: "De ontwikkelingen in de macro-economie hebben geen enkele impact op ons." Lorenzo doelt op de Europese landencrisis en de eerste tekenen voor een groeivertraging in de Verenigde Staten.

Recordomzet
Over de afgelopen drie maanden kon Google een recordomzet rapporteren van 6,8 miljard dollar. De nettowinst steeg met 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ter vergelijking: de kwartaalwinst van Google, 1,4 miljard euro, is meer dan drie keer zoveel als het respectabele beursfonds Philips over heel 2009 verdiende.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}