VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Vind de voordeligste broker

Vanaf nu biedt de VEB beleggers de mogelijkheid om binnen vijf minuten na te gaan waar beleggen het goedkoopst is.
Een paar vragen en antwoord op een rij.

In samenwerking met BrokerTarieven.nl biedt de VEB een brokerrating aan.

Naar de rating


1. Wat is het?
Beleggers ontdekken binnen vijf minuten welke broker de goedkoopste is. Daarbij wordt uitgegaan van de belegger zijn specifieke situatie. 

2.Waar vind ik het? 
Via het tabblad Goedkoop Beleggen of door te klikken.

3.Een soort kostenonderzoek dus?
Inderdaad. De VEB houdt jaarlijks een . Om aanbieders te kunnen vergelijken wordt daarbij gebruik gemaakt van modelbeleggers. Deze online module is volledig toegesneden op persoonlijke situaties.

4.Moet ik alleen op kosten letten bij het kiezen van een broker?
Zeker niet. Er is meer dan kosten alleen. Klantvriendelijkheid en het gebruiksgemak bij het doorgeven van orders spelen een rol. Aanbieders vergelijken loont.

Via de module zijn beoordelingen van andere beleggers op het gebied van gebruiksgemak en meer te vinden.

Overigens biedt een aantal aanbieders de mogelijkheid om meteen na doorlopen van de drie stappen informatie op te vragen. Hou er wel rekening mee dat de brokers u gaan bellen om u over te halen een rekening te openen. Indien niet gewenst blijft het bij een enkel telefoontje als u dit duidelijk aangeeft.

5.Is deze service volledig gratis?
Voor u als gebruiker wel. Als u besluit via deze website informatie aan te vragen dan ontvangt de ontwikkelaar van BrokerTarieven.nl een vergoeding van de betreffende aanbieder. De VEB deelt in de opbrengst.

ABN Amro ongunstiger
ABN Amro hanteert een systeem van retourprovisie. Zeer actieve handelaren krijgen een deel van de betaalde kosten teruggestort als zij veel en groot handelen.

De retourprovisie wordt berekend over de betaalde kosten over het afgelopen jaar en geldt dus alleen voor bestaande klanten van ABN Amro. In een eerste versie van de Kostenvergelijker werd het voordeel ook aan nieuwe klanten toebedeeld. Inmiddels (vanaf 17 september) is de rekenmodule aangepast.

Voor zeer actieve handelaren komt ABN Amro daardoor ongunstiger naar voren.