VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers willen duidelijkheid van Crucell over steun overnamebod

Farmaceut Johnson & Johnson wil biotechbedrijf Crucell overnemen. Het bestuur en de commissarissen van Crucell steunen het bod. Beleggers hebben vragen over het bod en de steun van bestuurders en commissarissen van Crucell voor het bod. Crucell moet met een betere onderbouwing komen van haar onmiddelijke omarming van de avances van Johnson & Johnson.

De VEB heeft Crucell een vragenbrief gestuurd waarin om meer duidelijkheid wordt gevraagd rond het indicatieve openingsbod van het Amerikaanse farmaceutische concern. Meer in het bijzonder wil de VEB van Crucell vernemen waarom dit bod door bestuur en commissarissen direct zo enthousiast is ontvangen.

Johnson & Johnson legde eerder deze week een indicatieve overnameprijs van 24,75 euro per aandeel Crucell in contanten neer. De VEB bestudeert momenteel dit indicatieve bod.

Ontwikkelingen bij Crucell
Het overnamebericht volgt op een aantal jaren, waarin het management van Crucell consistent zeer positieve verwachtingen over de stand alone groeipotentie van het bedrijf heeft gecommuniceerd. Hoewel het indicatieve overnamebod een aanzienlijke premie (58 procent) op de laatste beurskoers vertegenwoordigt, is zij niet in overeenstemming met de eerdere toekomstprojecties van het management.
In financieel en strategisch opzicht heeft Crucell zich inmiddels ontwikkeld tot een bedrijf dat niet per se overgenomen hoeft te worden en in staat moet worden geacht haar huid duur te kunnen verkopen. De meest risicovolle jaren van Crucell zijn achter de rug. Het risicoprofiel van de onderneming is drastisch verlaagd met een op zijn minst gelijk gebleven potentieel.

De vraag rijst in hoeverre de hoogte van het huidige voorgenomen bod te rijmen valt met deze door Crucell uitgesproken ambities en verwachtingen. Indien deze slechts voor de helft uit zouden komen en Crucell een van de leidende Europese biotechfirma’s wordt, ligt een marktkapitalisatie van vele miljarden euro’s voor de hand.
 
Vereniging van Effectenbezitters