VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

TMG wel nieuwe topman, KPN nog niet

Ook deze week valt er weer genoeg nieuws te melden van de transfermarkt voor topmannen. Over bestuurswissels, zittenblijvers en de radiostilte bij KPN.

Ook topmannen verdienen klaarblijkelijk een tweede kans. Dat geldt in ieder geval voor Herman van Campenhout. De econoom, net bekomen van , wordt naar alle waarschijnlijkheid de topman van Telegraaf Media Groep.

Hij volgt daar begin volgend jaar Ad Swartjes op. Swartjes kan met een gerust hart met pensioen nu het nieuwe kabinet fors wil snijden in het budget van de publieke omroep. Dat is een lang gekoesterde wens van de topman. Swartjes werkt sinds 1978 bij TMG en werd in 2003 bestuursvoorzitter.

Herman van Campenhout moet een nieuwe koers gaan uitzetten voor het Telegraaf-concern. Belangrijkste opdracht: het papieren bedrijf definitief omvormen tot een flink winstgevend online concern. Het is deze transformatie waar de hele (conservatieve) mediawereld mee worstelt.

TMG hoopt voordeel te halen uit de ervaring die Van Campenhout opdeed bij Reed Elsevier. Daar gaf hij leiding aan de afdeling Science & Technology.

Voordat Van Campenhout in dienst treedt bij TMG zullen wel nog wat wijzigingen worden aangebracht in het beloningsbeleid bij TMG. Aandeelhouders moeten zich nog uitspreken over de, nu nog, onbekende veranderingen.

'De topman blijft'
"De positie van de trainer staat niet ter discussie." Een bekende frase uit de voetballerij die meestal betekent dat een trainer wegens slechte prestaties op korte termijn zijn koffers kan pakken.

Dergelijke insinuaties zijn aan het kwakkelende softwarebedrijf Ordina niet besteed. Topman Ronald Kasteel van Ordina stapt niet op, een woordvoerster van het bedrijf woensdag. Hij reageerde daarmee op geruchten in de markt dat de positie van Kasteel zou wankelen.

Bestuursvoorzitter Kasteel kampt met veel wisselingen aan de top, tegenvallers in de bedrijfsvoering en een hoge schulden. Bovendien werd kort geleden bekend dat het maar niet wil lukken de automatiseerder in zijn geheel te verkopen. Ordina staat al meer dan anderhalf jaar , zonder resultaat.

De wisseling die uitblijft
Intussen wacht de markt nog altijd op duidelijkheid over de opvolging van KPN-baas Ad Scheepbouwer. Volgend jaar vertrekt de huidige topman, de opvolging lijkt uit te draaien op een bloedbad. Van de vier interne kroonprinsen is inmiddels .
 
De opvolger van Scheepbouwer zou in september worden gekozen door de raad van commissarissen. Of die zelf opgelegde deadline gehaald is blijft onduidelijk. Er is in ieder geval nog geen opvolger aan de buitenwereld gepresenteerd.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net