VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Wouter Weijand kiest drie large caps

Twaalf beleggingsprofessionals geven ieder drie tips voor 2011. Welke aandelen kiezen ze, waarom en wat verwachten ze verder van 2011? Deel 1 in een serie: Wouter Weijand van BNP Paribas.

Sara Lee, Roche en Mitshubishi Corporation. Dat zijn de drie tips van fondsmanager Wouter Weijand voor 2011. Waarom deze aandelen en wat zijn Weijands verwachtingen voor 2011?

Afgelopen jaar Wouter Weijand de VEB Beleggingscompetitie. Hij keert nu terug in de arena om zijn titel te prolongeren in 2011.

Beleggingsstrategie: groeibeleggen
‘De ideale mix, zeg maar gerust de parels uit het beleggingsuniversum, bestaat uit groei en dividend, uit een gestaag groeiende winst en dividendstroom.

Dit zijn de bedrijven die jaar in jaar uit, soms wel meer dan vijftig jaar achtereen (Procter & Gamble), hun dividend weten te verhogen. Echte groei is daarmee ook dividendgroei.'

 Wouter Weijand 
 Functie Fondsmanager High Income Equity Fund (BNP Paribas)
  Eerste plaats
 Tipt nu Sara Lee, Roche en Mitsubishi Corp

Vooruitzichten 2011
"Op staatsleningen valt bijna geen rendement meer te halen. Beleggers zullen meer en meer overstappen naar beleggingen die beter renderen, kans bieden op een bescherming tegen inflatie (ooit) en opwaarts winstpotentieel bieden, ook in de vorm van dividendgroei. Dat zal de leidraad zijn voor de komende jaren, dus ook voor 2011.

Het leven tussen hoop en vrees is nog niet direct voorbij, de pijn van een versoberende overheid treft alle rijke landen, de opkomende landen ervaren eerder een verrijking in dat opzicht.

De verschillen tussen arme en rijke landen worden minder. Terwijl wij de buikriem, althans in relatieve zin, moeten aanhalen, komt na jarenlange exportinspanningen de consumptieboom in China, India en Latijns-Amerika echt op gang.

Westerse landen, althans voor de exporteurs onder hen, kunnen hiervan profiteren."

Tips voor 2011
"Voor de beleggingscompetitie viel de keus dit jaar op drie largecaps. Dergelijke aandelen met grote beurswaarde zijn in historisch opzicht goedkoop, volgens Legg Mason, een bekend Amerikaans waardehuis, zelf de ‘buy of a lifetime'.


De eerste stockpick is Sara Lee. Vroeger was dit een groot, duur bedrijf, maar nu is het nog maar een kleine 10 miljard dollar waard. Het heeft mooie, wereldwijde merknamen in huis, zoals Douwe Egberts, Senseo en Jimmy Dean

Het aandeel zou nu ondergewaardeerd zijn met een koers van 14 dollar. Recent circuleerde een bod van de bekende opkoopfirma KKR van 18 dollar om Sara Lee over te nemen. Dat wees het management af, want men vond het bedrijf veel meer waard.