VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers het meest tevreden over typische online brokers

Beleggers bij BinckBank, Lynx, Alex en Today's Brokers zijn het meest tevreden over service en mogelijkheden van hun aanbieder. Grootbanken als ING, ABN Amro en Rabobank scoren het slechtst.

Dat blijkt uit een onderzoek van onder 12000 beleggers.

BrokerTarieven vergelijkt kosten en klanttevredenheid onder beleggers en werkt hierin samen met deze website.

In dit onderzoek is alleen gekeken naar tevreden over handelsmogelijkheden en service gekeken.

Klanten van Lynx roemen de handelsmogelijkheden en het handelssysteem van BinckBank. Beleggers bij Today's Brokers lijken ook tevreden en beoordelen de broker met een 7,4. Ondanks dat zij gebruik maken van hetzelfde platform als Lynx, kregen zij op de andere factoren een iets lagere beoordeling dan Lynx.

ABN AMRO en SNS Bank vormen de middenmoot; Rabobank, ING en Fortis Bank komen op alle factoren als slechtste uit de bus. Klanten van deze banken beoordelen hen met een rapportcijfer dat lager ligt dan een 6,5.

Fortis Bank is de nummer laatst in dit onderzoek en haalt nog geen 6. Het is daarom dan ook goed dat klanten van Fortis, dankzij de overname, op korte termijn overgezet zullen worden naar ABN AMRO.

Bezoekers van , en dft.nl werd gevraagd hun oordeel te geven over een viertal facetten.

1. Handelsmogelijkheden
Allereerst werd er gevraagd naar de handelsmogelijkheden bij online beleggen. Zeker voor gevorderde beleggers is het belangrijk om op zoveel mogelijk beurzen te kunnen handelen. Bijna 15 procent van alle beleggers vindt de handelsmogelijkheden bij zijn of haar broker onvoldoende.

Lynx wordt door haar klanten met maar liefst een 8,3 gewaardeerd op het gebied van handelsmogelijkheden. Lynx en Today's Brokers, die op een tweede plek eindigt met een 8, maken gebruik van het platform van Interactive Brokers.

2. Gebruiksgemak handelssysteem
BinckBank en Alex bieden haar beleggers het meest gebruiksvriendelijke handelssysteem aan. Met respectievelijk een 7,9 en een 7,8 blijven zij ABN AMRO voor. Opvallend is dat Lynx en Today's Brokers uitsluitend hier buiten de top vier vallen.

3. Klantvriendelijkheid
BinckBank scoort op klantvriendelijkheid een 7,9, waarbij 30% van de klanten de klantvriendelijkheid van BinckBank waardeert met een 9 of een 10. Lynx en Alex volgen vervolgens met ieder een 7,7. ING en Fortis Bank staan helemaal onderaan de lijst met een 6,2.

Opvallend is dat bij ING 32% van de klanten de bank een onvoldoende geeft op het gebied van klantvriendelijkheid.