VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Nieuwe topman TMG met scepsis ontvangen door beleggers

De vooruitzichten voor de Telegraaf Media Groep (TMG) zijn niet al te rooskleurig, ondanks een verhoogde winstverwachting. Het mediaconcern moet haast maken met de overgang van print naar digitaal.

En dat onder aanvoering van een nieuwe topman die met scepsis werd ontvangen door beleggers.

Na vijf jaar krijgt TMG een nieuwe topman. Per 16 februari 2011 neemt Herman van Campenhout die positie over van Ad Swartjes.

Swartjes blijft wel aan als lid van de raad van bestuur tot en met de aandeelhoudersvergadering van april 2011. Pas dan zal Swartjes ook uit de raad van bestuur terugtreden.

De nieuwe topman werd officieel benoemd tijdens een ingelaste bijeenkomst met aandeelhouders. Maar niet nadat die laatste kritiek hadden geleverd op de keuze voor deze nieuwe bestuursvoorzitter.

Van Campenhout heeft internationale ervaring opgedaan op het gebied van commercie en internet bij Shell en bij Reed Elsevier. Bij Reed Elsevier was hij verantwoordelijk voor transformaties van print naar digitaal. Zijn verblijf van vijf maanden als CEO bij USG People was minder succesvol.

Had TMG niet beter voor een andere manager kunnen kiezen? President-commissaris Van Puijenbroek bleef bij zijn keuze en prees hem als een sterk leider met motiverende capaciteiten.

Aanpassingen bezoldiging
TMG greep de benoeming van de nieuwe topman meteen aan om het beloningsbeleid meer in lijn te brengen met de voorschriften voor goed bestuur, de Corporate Governance Code.

Bestuurders worden nog maar voor vier jaar benoemd, de ontslagvergoeding is gemaximeerd op maximaal 12 maanden basissalaris.