VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Jack Jonk (Delta Lloyd) tipt B&O, Ten Cate en Heijmans voor 2011

Op de lange termijn loont verantwoord ondernemen, zegt Jack Jonk, hoofd Aandelen bij Delta Lloyd. Maar wat moeten beleggers met die wijsheid in 2011? Toch maar drie tips.

Duurzaam beleggen is geen gratuite manier van deugdzaam handelen, vindt Delta Lloyds Jack Jonk.

Het is voor langetermijnbeleggers een beleggingsstrategie die aansluit op hun zoektocht naar mooie rendementen.

Jonk hanteert de zogenoemde uitsluitingsmethode: bedrijven die zich niet houden aan duurzame uitgangspunten worden niet in de beleggingsportefeuille opgenomen.

Het past niet bij duurzame beleggers om voorspellingen voor de korte termijn te doen. Toch selecteerde hij drie kansrijke aandelen voor 2011. Hij licht zijn keuze persoonlijk toe.

BELEGGINGSSTRATEGIE: DUURZAAM BELEGGEN
"
Op lange termijn is verantwoord ondernemen lonend: het ondersteunt het rendement van beleggers en draagt bij aan een goede risico-rendementsverhouding.

De verklaring daarvoor is simpel: als een bedrijf niet verantwoord onderneemt, kan dat zich op een zeker moment tegen dat bedrijf keren.
  
 Jack Jonk
 Functie Hoofd Aandelen Delta Lloyd
  Laatste
 Tipt nu Bang & Olufsen, Heijmans, Ten Cate
Het is belangrijk om in de gaten te houden dat verantwoord beleggen niet het enige doel is. De financiële prestaties en de soliditeit van een bedrijf blijven immers belangrijke selectiecriteria."

VOORUITZICHTEN 2011
"De economische groei is laag en dat zal de komende jaren waarschijnlijk zo blijven. Kortom, de onzekerheid in de markt is overal voelbaar en de aandelenrendementen zijn globaal gezien matig."


TIPS VOOR 2011

BANG & OLUFSEN
"Bang & Olufsen heeft het afgelopen jaar belangrijke strategische slagen gemaakt, die niet in de koersontwikkeling tot uiting komen. Er zijn diverse factoren die de verwachtingen op lange termijn voor B&O zeer goed maken.

Met de toegespitste R&D-inspanningen heeft het nieuwe management een sterke basis voor de toekomst gelegd."

HEIJMANS
"Terwijl andere sectoren alweer profiteren van een voorzichtig herstel van de recessie is de bouwsector nu pas aan het uitbodemen. Hierdoor genieten bouwbedrijven nog steeds weinig populariteit en zijn deze ondergewaardeerd, zoals het geval is bij Heijmans.

De langetermijnvooruitzichten voor Heijmans zijn gunstig. Het bedrijf behoort tot de topspelers op het gebied van woningbouw, de aanleg van infrastructuur en de utiliteits- en installatiebouw.

De focus van het bedrijf is sinds kort weer scherp gericht op Nederland. De financiële positie van Heijmans is de afgelopen tijd sterk verbeterd en naar verwachting zal het bedrijf weer dividend gaat uitkeren. Ook qua organisatie is Heijmans klaar voor de toekomst."

Het complete verhaal leest u in Beleggingstips 2011.  

TEN CATE
"De activiteiten van Ten Cate laten zich in het kort nog het beste omschrijven als textieltechnologie. Achter dit ene woord gaat een wereld van zeer hoogwaardige producten schuil, waarmee het Twentse Ten Cate wereldwijd marktleider is.

De positieve nieuwsstroom rond Ten Cate zal blijven aanhouden en dat het bedrijf in staat zal zijn om gerichte overnames te doen. Zodra de mondiale economische cyclus weer goed aantrekt, zal Ten Cate daarvan profiteren."