VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Na een driejarig verblijf verdwijnt bouwer BAM uit de AEX

Lang mocht het niet duren. Minder dan drie jaar bevond de Bunnikse bouwer Bam zich tussen de crème de la crème van beursgenoteerd Nederland. Nauwelijks een maand na het moment van toetreding begon de rottigheid voor de bouwer.

Nog minder dan een maand en dan hoort bouwbedrijf BAM niet meer bij de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Op 18 maart zakt BAM af naar de Midcap-index.

De verwijdering van BAM houdt verband met de recente toetreding van Aperam tot de AEX, waardoor de hoofdindex uit 26 fondsen bestaat, in plaats van de gebruikelijke 25.

BAM promoveerde in augustus 2008 naar de AEX, samen met USG People en Wereldhave. De drie bedrijven kwamen in plaats van de drie weggekochte bedrijven Hagemeyer, TeleAtlas en Vedior.

Een maand later brak de kredietcrisis in alle hevigheid los. De in eerste aanleg Amerikaanse huizencrisis zorgde ook in de Europese bouw- en woningsector voor veel pijn.

Nu, tweeënhalf jaar na uitbreken van de kredietcrisis, is een flinke bundel grote en kleinere bouwbedrijven over de kop gegaan.
Gerelateerde artikelen