VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB overhandigt “Wat en Hoe met Geld” aan premier Rutte

De VEB heeft minister-president Mark Rutte het boek ‘Wat en Hoe met Geld’ overhandigd. Het is een boek van hoofdeconoom Patrick Beijersbergen waarin in begrijpelijke taal tips en adviezen worden gegeven over financiële zaken waarmee vrijwel iedere Nederlander in zijn leven te maken krijgt.

Het boek is een startpunt voor iedere Nederlander die zich wil verdiepen in zijn financiën, en behandelt onderwerpen als sparen, lenen, beleggen en pensioen.
 
De minister-president benadrukte tijdens de boekpresentatie het belang dat het kabinet hecht aan financiële geletterdheid en verwelkomde in dit verband het initiatief van de VEB.

‘Wat en Hoe met Geld’ is een gids voor de financiële toekomst van iedere Nederlander, geschreven in “gewonemensentaal” en gericht op een groot publiek. “Wat en hoe met geld” is de uitwerking van de Financiële Canon die de VEB in april 2010 publiceerde.

Met dit boek wil de VEB een bijdrage leveren aan de financiële bewustwording van de Nederlandse consument. Meer kennis van financiële producten en de eigen financiële behoeften maakt de consument weerbaarder tegen aanbieders van producten die niet in zijn of haar belang zijn en maakt hem in staat zijn eigen financiële lot in handen te nemen.

De Nederlandse consument was de laatste jaren veel te vaak de klos als het om geldzaken ging. De Legio Lease affaire, de bank debacles Icesave en DSB en de woekerpolissen hebben laten zien dat het niet altijd verstandig is de geldzaken over te laten aan zogenaamde experts.

Directeur van de VEB Jan Maarten Slagter: ‘Ik ben er trots op dat de minister president deze VEB-uitgave in ontvangst wil nemen. Het kabinet hecht blijkbaar aan financiële educatie en erkent de rol die de VEB daarin kan spelen. De benadering die “Wat en hoe met geld” kiest, is nadrukkelijk gericht op de persoonlijke verantwoordelijkheid van de burger.

Daarnaast is dit kabinet bezig het staats-huishoudboekje op orde te krijgen – “Wat en hoe met geld” wil helpen dit ook op gezinsniveau te laten gebeuren.’Auteur Patrick Beijersbergen: ‘Dit boek gaat over onderwerpen die veel Nederlanders maar ingewikkeld of oninteressant vinden, maar ik heb proberen duidelijk te maken dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Bovendien kan het heel interessant zijn om je bezig te houden met je geldzaken, omdat je er veel mee kan besparen. Ik denk dat iedereen uit dit boekje wel iets kan halen waar hij zijn (of haar) voordeel mee kan doen. Misschien zelfs de minister-president.’