VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Analyse zes fondsen aan de vooravond van aandeelhoudersvergadering

In de komende twee maanden moeten bestuurders verantwoording afleggen in de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen. De VEB stuurde brieven naar zes ondernemingen met visie en enkele vragen.

De ontmoeting tussen bedrijf en beleggers is een moment van terugzien en vooruitkijken.

Hoe heeft een bedrijf gepresteerd afgelopen tijd, welke problemen waren er en hoe werken die door in de toekomst? Wat zijn de uitdagingen, kansen en gevaren?

Namens beleggers stuurde de VEB zes grote beursgenoteerde ondernemingen een brief met vragen en opmerkingen. 

De antwoorden moeten binnenkort volgen. Als in hotelzalen en congresruimtes voor één dag een beursfonds onder het vergrootglas ligt. Tijdens de jaarlijkse vergaderingen van aandeelhouders en bestuurders.

Een overzicht:

Reed Elsevier: Duidelijkheid over koers
Topman Erik Engström, topman van Reed Elsevier, moet het uitgeversconcern weer laten groeien na een jaar van stilstand.

Engström worstelt daarbij met allerlei krachten die het nieuwe verdienmodel van Reed Elsevier - het online aanbieden van informatie - onder druk zetten.

Reed Elsevier is in ieder geval flink aan het snoeien in zijn grootset omzettrekker, papieren media. Het zou niet verbazen als Reed Elsevier die lijn in 2011 doortrekt. Voor de langere termijn zijn er weinig strategische redenen om gedrukte ‘oude' media-activiteiten aan te houden. Maar hoe gaat die transformatie?

Aandeelhoudersvergadering op 19 april


Ahold: Klaar voor nieuwe groei
Bij Ahold is de balans op orde en de supermarkten draaien goed. Toch lijkt de rek uit de omzet: de groeidoelstelling van 5 procent werd maar nipt gehaald.

Kersverse topman Dick Boer heeft een sterke balans met bijna 3 miljard euro aan liquiditeiten tot zijn beschikking. Vooralsnog is hier zuinig mee omgesprongen. Wat gaat Boer doen.