VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Nieuwe prijzenslag in online beleggen op komst

Een jaar was het relatief stil op het gebied van de kosten van beleggen voor particulieren. MijnBroker, nieuw op dit markt sinds dit jaar, geeft de aftrap voor een nieuwe prijzenoorlog.

De onlangs opgerichte internetbroker MijnBroker heeft de transactiekosten voor beleggers verlaagd naar 1,70 per transactie.

Daarmee duikt de nieuwkomer onder de bestaande prijzen die bestaande partijen rekenen voor handel in opties. Today's Brokers biedt momenteel opties aan voor 1,75 euro, via derivatenplatform .

Eric de Bats, directeur van , zegt de prijsverlagingen door te kunnen voeren vanwege het lage kostenniveau van zijn organisatie. "Wij werken via een eigen platform en niet zoals andere prijsvechters via het platform van anderen. Daardoor zijn wij vrij om in onze prijsstelling. "

Volgens De Bats, in het verleden werkzaam bij concurrent Today's Brokers, is de tariefverlaging nog maar het begin. "Verdere prijsverlagingen zijn aanstaande."

Prijsvechter
Duidelijk is dat MijnBroker de bestaande grootmachten als Binck/Alex, Lynx en Today's wil beconcurreren op prijs. Het is geen toeval dat de broker gekozen heeft om de aanval in te zetten via opties. Deze effecten zijn belangrijk voor brokers, omdat er grote aantallen transacties in om gaan.

Op het gebied van aandelen zal MijnBroker het voorlopig vooral nog moeten hebben van particuliere beleggers die grote orders inleggen. De aanbieder hanteert een relatief hoge minimumvergoeding van 10 euro, maar kent ook een relatief bescheiden maximum tarief van 35 euro. Dat maakt kleine orders minder interessant dan grote.

Bewaarloon
Afgezien van het beperkte aanbod van MijnBroker, uitsluitend handel in effecten met een notering op Euronext, moeten beleggers ook rekening houden met dat MijnBroker in rekening brengt. Dat is minder interessant voor beleggers met een groot vermogen.

Nieuwe prijzenslag aanstaande
Beleggingskosten-expert Jorrit Baerends, van vergelijkingssite , ziet de stap van MijnBroker als een opmaat naar een nieuwe prijzenslag op het gebied van beleggingskosten: "Ik verwacht dat andere brokers hier absoluut op gaan reageren.

 

Zeker de partijen die zich profileren als prijsvechter zullen hierop 'moeten' reageren. Uiteindelijk zal de belegger weer profiteren van de toegenomen concurrentie en transparantie in de markt."