VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

23 mei 2011

Topinvesteerder verliest bijbanen door vastgoedcontacten

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De zaak tegen voormalig vastgoedmagnaat Jan van Vlijmen speelt zich niet alleen af in de rechtbank te Haarlem. Joost Tjaden, oud-topman van het investeringsvehikel Janivo, wordt overal van het pluche gejaagd.

De rechtszaken rond de vastgoedfraude rond Philips en Bouwfonds zijn nog in volle gang, maar voor betrokkenen zijn de gevolgen al meer dan voelbaar.

Oude contacten en relaties van hoofdrolspelers uit het dossier ondervinden dat inmiddels aan den lijve. Zoals Joost Tjaden, die ineens het ene na het andere commissariaat ziet wegvallen.

TomTom was het eerste bedrijf dat het vertrek van zijn commissaris aankondigde. Medio vorig jaar maakte het bedrijf bekend dat Tjaden wegens "persoonlijke omstandigheden niet gerelateerd aan TomTom" aftrad als commissaris bij het navigatiebedrijf.

Hij zat daar namens Janivo, dat aandeelhouder is van TomTom. Vorige week is duidelijk geworden dat er meer speelde. Tjaden blijkt van Van Vlijmen te hebben verzwegen, terwijl hij dit eerder tijdens een intern onderzoek had ontkend. Het ging hier om zogenaamde "advieswerkzaamheden".

Geen commissariaat LBi International
Grote kans dat deze transactie ook de reden is dat Tjaden niet meer bij Janivo werkt, het investeringsvehikel van de


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}