VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers willen hogere prijs voor aandelen Draka

Prysmian wil het laatste plukje Draka-aandelen dat zij nog niet in bezit heeft snel binnenhengelen. Maar de prijs die de Italiaanse kabelaar daarvoor overheeft, is niet correct.

De VEB zal daarom namens beleggers de Ondernemingskamer (OK) van het Gerechtshof Amsterdam vragen om een redelijke uitkoopprijs vast te stellen.

Prysmian nam eerder dit jaar haar Nederlandse branchegenoot over voor een biedprijs van 17,20 euro per aandeel. Dit bod bestond uit een cashcomponent van 8,60 euro per aandeel en de andere helft uit Prysmian aandelen.

Uiteindelijk ging 99 procent van de aandeelhouders, na de zogenaamde aanmeldingstermijn, daarop in. Het laatste procentje aandelen (ruim 478 duizend aandelen) wil Prysmian overnemen voor 18,53 euro per aandeel, volledig in contanten. In de uitkoopprocedure moet de uitkooprijs volledig in contanten zijn.

18,61 euro
Maar op de peildatum die Prysmian kiest om de waarde van het bod vast te stellen, is wel wat af te dingen. De Italianen willen als ijkmoment de dag waarop Draka-beleggers die hun aandelen vrijwel onmiddellijk van de hand deden, hun geld hebben ontvangen, de eerste aanmeldperiode.

De VEB zal namens beleggers pleiten voor een uitkoopprijs van 18,61 euro per aandeel. Dit komt overeen met de waarde van het oorspronkelijke bod op de laatste dag dat beleggers hun aandelen aan Prysmian konden aanbieden onder het oorspronkelijke bod, ofwel de na-aanmeldperiode.

Versnelde procedure
Om de resterende aandelen te bemachtigen is Prysmian een uitkoopprocedure gestart bij de OK.

In dit specifieke geval gaat het om een zogenaamde ‘versnelde uitkoopprocedure', die door de overnemende partij vrijwel direct na een openbaar bod kan worden gestart op voorwaarde dat meer dan 95 procent in handen zijn van deze bieder.

Voor deze procedure is wettelijk bepaald dat de OK bij het bepalen van de uitkoopprijs aansluiting moet zoeken bij de waarde van het oorspronkelijke bod.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net