VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Cijfers Amerikaanse banken overtuigen niet

Het onzekere financieel economische klimaat en de aanhoudend slechte Amerikaanse huizenmarkt trekken hun wissel op de resultaten van de grote Amerikaanse banken.

Uitgezonderd Wells Fargo en JP Morgan, die beide profiteerden van een groei in bedrijfsleningen, stelden de resultaten van de overige grote Amerikaanse banken teleur.

Het zal nog wel even duren voordat de Amerikaanse banken hun zaakjes weer structureel op orde hebben. De oude koerspieken zijn nog ver weg.

Goldman Sachs
Vooral Goldman Sachs valt in negatieve zin op. De in New York gevestigde bank geeft ook zelf toe dat het een teleurstellend tweede kwartaal achter de rug heeft.

De winst steeg dan weliswaar met 77 procent ten opzichte van een jaar geleden, maar geschoond voor bijzondere lasten valt het toch tegen.

Goldman Sachs wordt vooral geraakt door minder activiteit op Wall Street, waar het traditioneel de grootste inkomsten uit haalt.

De inkomsten daalden in deze tak van sport met 29 procent. Aan de aandelenhandel lag het niet (+19 procent). Uiterst slecht was echter de obligatiehandel en handel in valuta en grondstoffen. De inkomsten daalden hier liefst 53 procent.

Goldman Sachs laat weten over de gehele linie de risico's te hebben moeten terugbrengen met name vanwege de onzekerheid omtrent de Europese overheidsschulden. Minder risico betekent ook minder inkomsten.