VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Goud voor W.P. Stewart Holdings Fund

Het beleggingsfonds W.P. Stewart Holdings Fund heeft de VEB Beleggingsfondsenaward 2011 gewonnen. Erkenning voor een op Amerika georiënteerde beleggingsfonds met beursnotering in Amsterdam.

Een heldere visie, duidelijke informatievoorziening aan beleggers en een hecht team van beheerders. Dat zijn de grondstoffen voor de goede prestaties van het W.P. Stewart Holdings Fund.
 
Het levert het op Amerika georiënteerde beleggingsfonds met beursnotering in Amsterdam de VEB Beleggingsfonds Award 2011 op. Jaarlijks zet de VEB, tijdens de Dag van de Belegger, een beleggingsfonds in het zonnetje dat als voorbeeld dient voor de rest van de sector.
 
Deze VEB Beleggingsfonds Award wordt toegekend aan een beleggingsfonds dat niet alleen goed presteert op basis van kosten, rendement en risico, maar ook blijk geeft van goed rentmeesterschap.
 
Uit het juryrapport:
 
“De winnaar van de VEB Beleggingsfonds Award 2011 is dit jaar een fonds van een Amerikaanse aanbieder, met een sterke band met Nederland.
 
Het fonds werd in 1982 opgericht en gevestigd op Curaçao met als doel, voornamelijk Nederlandse, klanten toegang te bieden tot een beleggingsfilosofie die zich richt op Amerikaanse groeiaandelen.

Om de toegang voor de Nederlandse klanten verder te vergemakkelijken werd in 1996 een notering aan Euronext Amsterdam verkregen.
 
Ondanks dat het fonds tegenwoordig geregistreerd is in Luxemburg is de beursnotering in Amsterdam behouden gebleven. Een uitgesproken keuze, want veel Nederlandse fondshuizen zijn de laatste jaren verhuisd naar Luxemburg en hebben tegelijkertijd de beursnotering spijtig genoeg opgegeven.
 
Het beleggingsbeleid staat als al jaren als een huis en wordt uitgevoerd door een deskundig team. De goede prestaties uit het verleden, waarbij de benchmark weliswaar niet ieder jaar, maar per saldo wel, werd verslagen komen dan ook niet uit het niets.
 
W.P. Stewart geeft verder blijk van goed rentmeesterschap door het toepassen van een kostenstructuur die zelden voorkomt in de fondsenindustrie. Er is sprake van écht lage vaste kosten die worden gecombineerd met een prestatievergoeding.
 
Bovendien is de informatievoorziening aan beleggers goed op orde. Zo weet de belegger iedere maand precies in welke bedrijven het fonds belegt.”