VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers minder tevreden over broker in 2011

Beleggers zijn in 2011 beduidend minder tevreden over hun broker dan in 2010. Beleggers bij Binck en Alex zijn het meest tevreden, maar hun waardering is wel afgenomen.

Dit blijkt uit het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek bij brokers van aan de hand van ruim 6.000 klantbeoordelingen.

Het onderzoek richt zich op de kwaliteit van de dienstverlening van brokers en laat de kosten die brokers in rekening brengen buiten beschouwing.

 

De brokers worden beoordeeld op de handelsmogelijkheden, het gebruiksgemak van het handelssysteem, de klantvriendelijkheid en de beschikbare koersinformatie.

Lagere waardering
Alex kent in 2011 de hoogste klanttevredenheid, gevolgd door BinckBank. BinckBank was in 2010 nog duidelijk de winnaar, maar is afgezakt naar de tweede plaats. Vorig jaar werden BinckBank nog met een 7,8 gewaardeerd door haar klanten, dit jaar moeten ze het doen met een 7,3.

BinckBank had afgelopen jaar te kampen met een aantal storingen bij piekbelasting van het systeem. Daardoor was het voor beleggers tijdelijk niet mogelijk te handelen. De internetbroker heeft gedupeerde beleggers gecompenseerd en zegt de oorzaken voor de storingen te hebben weg genomen.

Het is aan de waardering van het handelssysteem te danken dat Binck/Alex bovenaan de lijst staat. Partijen als Lynx en Today's Brokers scoren juist op dit onderdeel beduidend lager. De grootbanken blijven net als in 2010 achter bij de online brokers.

 
-Uitsluitend brokers met voldoende beoordelingen zijn in dit onderzoek meegenomen.
-SaxoBank, Mijnbroker en TradersOnly ontbreken daardoor in dit overzicht.

Veeleisend
Volgens Jorrit Baerends, initiatiefnemer van Brokertarieven heeft de teruglopende tevredenheid ook te maken met verwachtingspatronen.

"Ik vermoed dat de daling in klanttevredenheid wordt veroorzaakt doordat beleggers steeds meer verwachten van hun broker. Het is aan brokers om hierop te reageren en hun aanbod te vergroten en verbeteren."