VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Biotechbedrijf AMT om uitleg gevraagd over forse koerssprong

Krap anderhalve maand geleden vreesde biotechbedrijf AMT nog voor het voortbestaan. Sinds die tijd is het aandeel de lucht in geschoten. En dat bij ongebruikelijk veel handel. Tijd voor uitleg.

Zelden doet een beursgenoteerd bedrijven als Amsterdam Molecular Therapeutics eind vorig jaar.

"Als nieuw kapitaal uitblijft, komt de continuïteit van AMT mogelijk in het geding, hetgeen de onderneming waarschijnlijk insolvent zou maken" zo liet AMT op 15 december weten.

Die dag viel het aandeel AMT met bijna dertig procent tot een historisch dieptepunt: 19 eurocent.

Plus tachtig procent
Vers kapitaal was nodig en . Op 30 december plaatste AMT bij een aantal institutionele partijen ruim 7 miljoen nieuwe aandelen tegen een prijs van 34 eurocent per stuk.

Ook op de beurs steeg het aandeel naar die hoogte, bijna tachtig procent meer dan twee weken daarvoor.

Opvallend is dat het aandeel AMT de koersstijging al had ingezet voordat het nieuws over vers kapitaal bekend was. Ook werd er veel meer dan gebruikelijk gehandeld in het aandeel.

Handel
Nog opvallender zijn de cijfers van vorige week. Tussen 16 en 19 januari verdubbelde het aandeel bijna in waarde bij fors hogere handel, maar zonder duidelijke aanleiding.

De uitslagen van deze transacties waren dermate groot dat bij de VEB de indruk is ontstaan dat mogelijkerwijs koersgevoelige informatie over AMT is gelekt naar derde partijen die op basis van die informatie hebben gehandeld.

De VEB heeft namens beleggers om opheldering gevraagd.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net