VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Kempen Floored Floater 11-21

Beleggingsproducten zijn er in vele soorten en maten. Beleggers krijgen soms aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn of vooral vragen oproepen. Dan biedt de VEB checklist uitkomst. 

Deze keer: Kempen Floored Floater 11-21

Wat is het en voor wie is het bedoeld?
De Kempen Floored Floater 11-21 werd geïntroduceerd in mei 2011 en loopt nog ruim negen jaar, tot 3 mei 2021.

De coupon is minstens 5 procent per jaar, en als het 12-maands Euribor tarief hoger is, dan krijgt de belegger dit percentage.

Beleggers kunnen dagelijks handelen op Euronext Amsterdam (ISIN NL0009706282). De koers ligt nog in de buurt van de uitgifteprijs, rond 100 procent. 

Wat zijn de kansen, kosten en risico’s?
Het mooie van deze note ten opzichte van de twee hierboven genoemde is dat het rendement altijd minimaal 5 procent op jaarbasis is. Dat is een voordeel als de rente zo laag blijft als hij nu is of zelfs nog verder daalt.

Daarnaast heeft de belegger ook een soort bescherming tegen een rente die tot fors boven de 5 procent gaat oplopen.

Gemiddeld bedroeg de 12-maands Euribor rente sinds 1999 iets meer dan 3 procent, en momenteel is het zelfs minder dan 2 procent, dus daar is nog geen sprake van. De debiteur achter deze Kempen Note is F. van Lanschot Bankiers, dat bij Standard & Poor’s een rating krijgt van A-. Vanwege de kredietwaardigheid past ook deze note bij voorkeur in een goed over verschillende debiteuren gespreide portefeuille.

Van Lanschot betaalt overigens vanwege die kredietwaardigheid voor gewone obligaties met dit soort looptijden ook 5 tot 6 procent. 

Wat moeten we hiervan denken?
Als we een nadeel moeten noemen, is het de tamelijk hoge kostenvoet ten opzichte van de producten van RBS en BNG.

Maar de voordelen van deze Kempen Floored Floater overheersen. Het is een interessant vehikel voor beleggers die vrezen dat de rente bijvoorbeeld als gevolg van oplopende inflatie plotseling sterk gaat stijgen.

Dan gaat de coupon namelijk mee. En zolang hun vrees niet bewaarheid wordt, ontvangen zij een keurige coupon van 5 procent.

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}