VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 januari 2012

Rabo Eurostoxx 50 Note maart 2017

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Beleggingsproducten zijn er in vele soorten en maten. Beleggers krijgen soms aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn of vooral vragen oproepen. Dan biedt de VEB checklist uitkomst. 

Deze keer: Rabo Eurostoxx 50 Note maart 2017

Wat is het en voor wie is het bedoeld?
De Eurostoxx 50 Note maart 2017 die de Rabobank in maart 2010 op de markt bracht is een recht-toe-recht-aan garantieproduct met een looptijd van zeven jaar.

Er wordt een garantie gegeven dat de belegger na afloop honderd procent van zijn inleg terugkrijgt, plus honderd procent van de procentuele stijging van de Euro Stoxx 50 index.

Daarmee is het een prima beleggingsvehikel voor beleggers die willen profiteren van stijgende beurskoersen, zonder de daarbij behorende neerwaartse risico’s.

Als prijs voor de garantie leveren beleggers het dividendrendement in. Dat is geen geringe prijs, want met ruim 4 procent geeft een directe belegging in de 50 grootste aandelen van de eurozone wel een prima inkomstenstroom.

Over een periode van zeven jaar is dat toch zo’n 30 procent. Aan de grafiek is dan ook goed te zien dat de Note bij een hogere index aan het eind van de rit sterk achter kan blijven.  

Wat zijn de kansen, kosten en risico’s?
Het risico van dit product is zeer klein, ook al omdat de uitgever een bank is met een AAA rating. Tussentijds kan de koers wel degelijk dalen bij een zwakke beursontwikkeling of stijgende rente.

Een extra risico is de ‘asian tail’ die het product kent: de afrekenkoers is het gemiddelde van de laatste 18 maanden. Dit kan gunstig uitpakken bij een dalende beurs in de eindfase, maar de belegger mist een deel van de boot bij een stijging.

Wat moeten we hiervan denken?
Rabo’s Eurostoxx50 Note maart 2017 werd in 2010 gekozen tot gestructureerd product van het jaar door beleggingssite IEX.  De eenvoud van het product is prijzenwaardig en de kosten zijn redelijk.

De Eurostoxx50 Note maart 2017 is dagelijks verhandelbaar op Euronext Amsterdam (ISIN XS0484781587) en koerst op dit moment iets onder de nominale waarde van 100 euro, vooral omdat de index nu flink lager staat dan de startwaarde van 2877,44.

Pas boven die stand mag de belegger pas aan koerswinst denken.
 
 


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}