VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

18 april 2012

Beleggers ontvangen eerste betaling uit boedel Lehman Brothers

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Na drieenhalf jaar is de balans van het failliete Lehman Brothers nu grotendeels opgemaakt en worden de restanten verdeeld. Crediteuren zullen worden uitbetaald in tranches.

Beleggers die een claim hebben ingediend bij de curator van Lehman Brothers Holding ("LBHI") in Amerika kunnen komende tijd een cheque in de bus verwachten.

Volgens de curator zijn de eerste cheques verzonden op 17 april. Beleggers die meerdere claims hebben ingediend zullen per claim een cheque ontvangen.

Miljarden
Lehman schat dat er ongeveer 65 miljard dollar aan bezittingen uit de boedel overblijft waarvan nu 22,5 miljard dollar beschikbaar is voor uitbetaling. Totaal is er voor ruim 300 miljard dollar aan vorderingen ingediend.

De distributie van de uitbetaling van de tweede tranche van "LBHI" zal naar verwachting in het begin van het 4de kwartaal plaatsvinden.

Complicerende factor bij het Lehman faillissement is dat alle houders van notes en (senior) obligaties die zijn uitgegeven door Lehman Brothers Treasury Co. B.V. ("LBTC") in feite twee vorderingen hebben. Eén vordering op de Amerikaanse moedermaatschappij "LBHI" en één op het Nederlandse "LBTC ".

Lehman Brothers Treasury Co. B.V. ("LBTC" ) wordt vertegenwoordigd door de Nederlandse curator Houthoff Buruma. Via   kunnen beleggers op de hoogte blijven van de vorderingen van de afwikkelingen van dit faillissement.

Vragen
Voor vragen omtrent de huidige uitbetaling Lehman Brothers Holding ("LBHI") is een . Voor verdere vragen kunnen beleggers een e-mail zenden naar lehmancallcenter@epiqsystems.com onder vermelding van adres, claimnummer, (bedrijfs)naam en het eventuele chequenummer.

Overschrijving
Beleggers die eventuele vervolguitkeringen op hun bankrekening willen ontvangen kunnen hiervoor per e-mail processing@epiqsystems.com een formulier aanvragen bij Epiq, het administratiekantoor dat de afwikkeling verzorgd. Vermeld hierbij adres, claimnummer, volledige (bedrijfs)naam.

Bij een uitbetaling per bank worden 35 dollar aan kosten in rekening gebracht. Daarbij kan de bank nog kosten in rekening brengen voor de omwisseling van dollars naar euro's.{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}