VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

04 juni 2012

Beleggers hopen op uitleg plannen beursnieuweling 1NOMij

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De Rotterdamse vastgoedmaatschappij 1NOMij maakte onlangs via een zogenaamde reverse listing haar entree op de beurs. Dinsdag is de eerste aandeelhoudersvergadering (ava) van de beursdebutant.

Er zijn leukere tijden om met een vastgoedbedrijf naar de beurs te gaan.

De eurozone verkeert in een existentiële crisis, de wereldeconomie sputtert, de werkloosheid loopt op en het beschikbaar inkomen van consumenten staat onder druk.

En, ook niet onbelangrijk, vastgoedprijzen staan onder druk.

Tegen de stroom in
Met die situatie in het achterhoofd zal de hamvraag van beleggers tijdens de ava op 5 juni zijn hoe de plannen van bestuurders Vincent Ollefers en Jan Ultee eruit zien om in een deprimerende vastgoedmarkt toch goed te gaan boeren.

Zelf zien ze mogelijkheden om tegen de stroom in aandeelhouderswaarde te creëren. In een informatiedocument dat zij medio februari voor beleggers opstelden, is de toonzetting ondanks de doembeelden voor de sector positief.

‘1NoMij biedt door de beursnotering en de transparantie die daarmee gepaard gaat beleggers de mogelijkheid om te investeren in ondernemend onroerend goed en mee te profiteren van de huidige kansen in de markt', aldus het bestuursduo.

Hoewel de strategische plannen niet officieel op de agenda staan, er moet vooral een aantal formele besluiten (jaarrekening, decharge bestuur en commissarissen) worden genomen over boekjaar 2011 toen het beursfonds nog als Ego Lifestyle (Ego) door het leven ging, hopen beleggers toch op een inkijkje in de plannen voor 2012 en daarna.

Ego ging in 2009 kopje-onder en verkocht chique laptops. Zelf was Ego ook al via een omgekeerde overname door Begemann, een conglomeraat dat vooral in de jaren tachtig en negentig naam maakte met ondoorzichtige financiële constructies, aan een beursnotering gekomen.

Prospectus komt eraan
1NOMij is nu nog een lege beurshuls. ‘Op termijn', zo heeft Ultee laten weten, zullen de drie vastgoedobjecten vanuit de persoonlijke holding van Ultee (Uvastgoed) worden overgeheveld naar het beursfonds.

Voordat de inbreng van activa een feit zal zijn, zal 1NOMij nog een prospectus publiceren. Die toezegging deed Ollefers medio februari tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) waarin 1NOMij als overnemende partij van het slapende beursfonds werd gepresenteerd.

Welk vastgoed dat precies zal zijn, is nog niet duidelijk. Wel dat het gaat om een woningportefeuille, bedrijfsruimten en een kantorendeel met een gezamenlijke huursom van ruim 1,1 miljoen euro en een geschatte waarde van zo'n 14 miljoen euro.

Uvastgoed heeft naar eigen zeggen de afgelopen jaren met kantoorpanden, winkels en woningen een groei gerealiseerd van circa 25 procent per jaar, ‘zowel in termen van vermogen als omzet', aldus het informatiedocument.
Na aankoop lappen Ultee en zijn mensen de panden op om ze klaar te maken voor verhuur of verkoop. Het vermogen dat in ondernemend onroerend goed is geïnvesteerd, raamt Ultee op ongeveer 60 miljoen euro. Uvastgoed is vooral actief in de regio Rotterdam. 


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}