VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

02 juli 2012

De vijf beste dividendaandelen volgens de goeroes

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Dividend is verantwoordelijk voor een groot deel van het rendement van beleggers en in onzekere tijden nog populairder dan normaal. Welke dividendaandelen zijn populair onder de kenners?

De Amerikaanse website volgt de beleggingen van een aantal bekende beleggingsgoeroes, van Carl Icahn tot George Soros en Warren Buffett.

Dat levert soms aardige lijstjes op.

Na het doorspitten van de meest recente kwartaalrapportages zette gurufocus op een rijtje welke dividendaandelen momenteel het meest populair zijn onder de goeroes.

Dividendaandelen zijn dan aandelen met een dividendrendement van minstens vier procent.

De volgende 5 aandelen komen het meest voor in de aandelenportefeuilles van de goeroes:

  Pfizer 

Dividendrendement:
 4,2 procent

Het Amerikaanse Pfizer is een farmaciebedrijf dat wereldwijd actief is. De totale beurswaarde is 163 miljard dollar. Het aandeel doet 9,1 keer de winst en 2,4 keer de omzet.

Pfizer betaalt al dividend sinds mensenheugenis. Over het eerste kwartaal van dit jaar betaalde Pfizer voor het 293e kwartaal op rij dividend.

  Vodafone 

Dividendrendement:  5,1 procent

Het Britse Vodafone is wat beurswaarde (90 miljard pond) betreft wereldkampioen in mobiele telefonie. De Britten betalen twee keer per jaar dividend.

In 2010 nam het bedrijf zich voor het dividend drie jaar lang met tenminste 7 procent per jaar op te schroeven. Vodafone zit goed in de slappe was: eind 2011 was de kaspositie 7 miljard pond. De schuld is echter ook stevig: 42 miljard pond.

  Merck 

Dividendrendement:  4,4 procent

Farmaciegigant Merck betaalt al dividend sinds 1969. De waardering is vergelijkbaar met die van collega Pfizer. Tussen 2005 en 2010 was het dividend stabiel, daarna kon er een paar keer worden verhoogd. Merck genereert flink wat cash, en dat is nog wat meer geworden sinds het samengaan met Schering-Plough.

  AT & T 

Dividendrendement:  5,9 procent

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T heeft een zeer sterke dividendreputatie: over de laatste 28 jaar werd het dividend steeds verhoogd, ook tijdens de financiële crisis. stock. Op 13,6 keer de winst is AT&T misschien niet de goedkoopste in deze sector, dat is een nadeel.

  Altria 

Dividendrendement:  5,9 procent

Altria betaalt sinds 1989 dividend. Na het afstoten van Kraft Foods en Philip Morris International is Altria alleen nog als sigarettenfabrikant in de VS actief.

Bedrijven in dit soort volwassen markten hoeven niet veel meer te investeren. Altria kan het zich daarom veroorloven 80 procent van de winst uit te keren.

Het dividend kon de afgelopen vier jaar ondanks de crisis en de geringe marktgroei ieder jaar worden verhoogd.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}