VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Verkoop onderdelen moet financieel jasje SBM verruimen

SBM Offshore wil voor 400 miljoen dollar aan ‘niet kernactiviteiten' buiten de deur zetten. Ondanks de al licht verbeterde schuldquote blijft de Schiedamse bouwer van drijvende platforms mikken op een ruimer financieel jasje.

Overbodig geworden onderdelen afstoten, een voorzichtigere verantwoording van omzet en winst op complexe projecten en een scherper oog voor de schuldpositie.

Het is de hand van nieuwbakken ceo Bruno Chabas (sinds januari 2012) en zijn financiële secondant Peter van Rossum (vanaf juli 2012) die alsmaar duidelijker zichtbaar wordt bij de platformbouwer.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het concern presenteerde.

Aan de beurt
Het duo zet nu het Schiedamse GustoMSC officieel in de etalage. Dat de dochter, waar 130 mensen werken, aan de beurt zou komen, komt niet uit de lucht vallen.

Vorig jaar al verhuisde SBM de dochteronderneming naar een aparte locatie afgezonderd van andere onderdelen.

Ook wil SBM een in 1984 gebouwd schip dat gebruikt wordt voor de installatie en onderhoud van platforms nog voor het jaareinde slijten.

Beide onderdelen staan voor 112 miljoen dollar in de boeken. Gesprekken met geïnteresseerde partijen in GustoMSC vinden op dit moment plaats. Voor het schip verwacht de topman in de komende maanden eveneens zijn krabbel onder het verkoopcontract te kunnen zetten. 

Chabas gaat zijn verkooplijstje de komende tijd verder aanvullen. Op korte termijn wil hij voor 400 miljoen dollar aan bezittingen een nieuwe eigenaar hebben gevonden.

Kwelling
GustoMSC heeft van oudsher een patent op het ontwerp van boorplatforms voor ondiep water en ging die installaties rond de eeuwwisseling ook zelf in elkaar zetten.

Maar die tak van sport is voor SBM uitgedraaid op een kwelling. Vorig jaar moest de platformbouwer een verlies van zo'n 850 miljoen dollar pakken op vooral het Noorse Yme-project voor de kust van Stavanger vanwege kostenoverschrijdingen, productiefouten en vertraging in de oplevering.

Een flink jaarverlies van 440 miljoen dollar, een oplopende schuldgraad en beleggers die konden fluiten naar dividend was het gevolg.
 Halfjaarcijfers in vogelvlucht
 
Tot voor kort boekte SBM te agressief winsten op haar projecten.

Die boodschap is tussen de regels van het persbericht door te lezen.

Dat doet topman Chabas vanaf nu anders.

De halfjaarcijfers in vogelvlucht:

- De omzet bedroeg 1,67 miljard dollar, 14 procent hoger dan vorig jaar.

- Het bedrijfsresultaat (ebitda) stokte op 335 miljoen dollar, een min van tien procent.

- 69 miljoen dollar brutomarge pakt SBM niet nu, maar op een later moment.

- De nettowinst kwam uit op 158 miljoen dollar.

- De orderportefeuille daalde vijf procent tot 16,1 miljard dollar.

- 2,3 miljard dollar denkt SBM nog dit jaar uit te voeren.

- In de werkvoorraad zit nog niet een onlangs gegunde grote opdracht van Shell.
 
- In de eerste jaarhelft kwam er voor 871 miljoen dollar aan nieuwe orders binnen, een flinke daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

- SBM wijdt dit aan een ongelukkige timing van nieuwe opdrachten.

Het aanstaande afscheid van GustoMSC betekent dat SBM zich alleen nog richt op zijn oude specialiteit van het ontwerpen en bouwen van drijvende olieproductie- en opslagsystemen bedoeld voor de verkoop of lease aan grote olieconcerns als Shell, Exxon Mobil of Petrobras.

Uit het sukkelstraatje
De uitverkoop moet SBM uit het sukkelstraatje helpen. De zeperds rond Yme hebben er zwaar ingehakt en gaandeweg geleid tot een aanzwellende nettoschuldpositie.

Zo kwam de zogenaamde gearing, de nettoschuld versus het eigen vermogen, per eind 2011 uit op 145 procent en dat is hoog.

Inmiddels is die schuldgraad bij een nettoschuld van 1,96 miljard euro met 132 procent wel aan de beterende hand.

De nettoschuld ten opzichte van het bedrijfsresultaat tikte af op 2,2, ongeveer op het niveau van zes maanden geleden.

Nu de schoonmaakoperatie langzaamaan vorm krijgt, is de dreiging van een aandelenemissie om meer zuurstof te krijgen weer wat naar de achtergrond gedrukt.

Andere vlekjes
Maar er is nog een aantal vlekjes weg te werken en daarover geeft SBM geen nieuwe informatie.

Zo kan Chabas nog geen streep zetten onder het slepende Yme-project dat tot nu toe een etterende wond bleek.

Meevaller is wel dat SBM in de eerste jaarhelft geen extra kosten of voorzieningen heeft hoeven nemen. Maar de impact van het onheil dat zich medio juli voordeed, is nog niet te overzien.

Vorige maand evacueerde opdrachtgever Talisman zijn eigen mensen en de werklieden van SBM vanwege scheuren in het betonnen onderstel van het platform.

Sindsdien ligt het werk stil. Zo rond medio november wil Chabas met Talisman en een Noorse overheidsinstantie overeenstemming hebben bereikt over een nieuw tijdsschema.

En ook over de mogelijke corruptiepraktijken van de verkoopafdeling geeft SBM geen nadere inkleuring. ‘Het onderzoek is nog gaande, waardoor het nog niet mogelijk is om een schatting te maken van eventuele financiële schade', aldus Chabas.




Gerelateerde artikelen