VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beleggers vragen opheldering over strijd om beursfonds HITT

Het Zweedse defensiebedrijf Saab heeft al een meerderheid van beursfonds HITT weten te bemachtigen. Maar waarom zijn aandeelhouders niet eerder geïnformeerd over een tweede geïnteresseerde?

Saab heeft het Apeldoornse technologiebedrijf HITT inmiddels .

Tot van bestuur en commissarissen van HITT die hun volledige steun hebben gegeven aan het bod van Saab.

Toch wringt er iets. Vorige week werd bekend dat HITT eerder een tweede geïnteresseerde aan de deur heeft gehad, een Chinese partij waarvan het bedrijf de naam niet wil noemen.

De onbekende Chinese partij die eind augustus een ongevraagd bod uitbracht op Hitt, heeft dat weer ingetrokken. Nu Saab al ruim driekwart van HITT in handen heeft is de Chinese partij niet langer geïnteresseerd in een overname.

Reactie
De Chinese geïnteresseerde was bereid om een hoger bedrag voor HITT neer te leggen, maar topman Sjoerd Jansen van HITT liet weten er niet van overtuigd te zijn "dat dit Chinese bedrijf voor alle stakeholders van HITT een goede partij kon zijn."

Jansen en medebestuurders hebben het blijkbaar niet nodig gevonden om aandeelhouders, één van de stakeholders, zelf een oordeel te vormen over de kwestie. Zij werden immers niet geïnformeerd.

De VEB heeft HITT namens beleggers per brief om opheldering gevraagd over de gang van zaken.

Waarom heeft HITT de interesse uit China niet meteen aan beleggers meegedeeld? En op welke gronden heeft het bestuur gemeend dat het bod van Saab zoveel beter is?

Ook grootaandeelhouder HITT Holding, het beleggingsvehikel van de oud-oprichters van HITT, is om informatie gevraagd. Terwijl een openbare bieding van Saab gaande was op aandelen HITT besloot HITT Holding zijn belang onderhands aan het Zweedse bedrijf te verkopen voor een hogere prijs dan het openbare bod.
Gerelateerde artikelen