VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB in gesprek over een mogelijke schikking

Het geduld van gedupeerden van het in 2002 gefailleerde ictbedrijf Landis wordt behoorlijk op de proef gesteld. Maar dat wil niet zeggen dat er geen vooruitgang wordt geboekt.

Eind vorig jaar stelde de Ondernemingskamer bij het omgevallen ict-bedrijf. De rechters oordeelden in ongebruikelijk harde bewoordingen over het gebrekkige functioneren van bestuurders en commissarissen van Landis.

De accountant van Landis, Ernst & Young, was al eerder door de tuchtrechter op de vingers getikt voor zijn rol. De accountant heeft ten onrechte een goedkeurende verklaring afgegeven over de jaarrekeningen van 1999 en 2000 van Landis.

Mogelijk relevante periode
17 april 1998 t/m 8 juli 2002
In hoger beroep wordt op korte termijn een uitspraak gewezen. De VEB is nog met Ernst & Young in gesprek over een mogelijke schikking.

Het eindoordeel ‘wanbeleid’ is aanleiding om de schade van beleggers te verhalen op de voormalige bestuurders en commissarissen van Landis en op accountant Ernst&Young.

De laatste voorbereidingen voor een zogenoemde aansprakelijkheidsprocedure worden nu getroffen.

Eerder dit jaar heeft de VEB geprobeerd om tot een schikking te komen met Landis-bestuurders Kuiken, Bus, Clemens, Ofman en Verhoeven en commissarissen De la Haye en Vrisekoop. Zij bleken niet bereid gedupeerden tegemoet te komen.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}