VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

19 september 2012

Verwachting definitieve uitspraak eind dit jaar

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Nog voordat Super de Boer op 18 september 2009 bekend maakte dat zij een overnamebod van Jumbo had ontvangen, liep de koers van het aandeel Super de Boer fors op terwijl fors meer in het aandeel werd gehandeld dan normaal. Is er gehandeld met voorkennis?

In dat geval zouden veel aandeelhouders Super de Boer benadeeld zijn. In maart 2011 oordeelde de rechter dat Super de Boer koersgevoelige informatie eerder aan beleggers had moeten melden.

Uit de uitspraak van de rechtbank in Utrecht volgt dat beleggers in totaal een schade van bijna 2 miljoen euro hebben geleden doordat zij, onbewust van de overnameplannen van Jumbo, hun Super de Boer-aandelen hebben verkocht.

Super de Boer ging tegen die uitspraak in hoger beroep. Het hof gaf de VEB in een tussenarrest op een groot aantal punten gelijk. Op één punt verlangde het hof nader bericht van een deskundige.

Deze zal moeten beoordelen of er sprake is van een significante koers- en/ of omzetontwikkeling van het aandeel Super de Boer in de periode van 4 t/m 18 september 2009.

Naar verwachting zal de definitieve uitspraak eind dit jaar volgen.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}