VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

21 september 2012

LBi overgenomen door Publicis

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

In juni maakte marketing- en technologiebedrijf LBi International bekend in gesprek te zijn met partijen over mogelijk samengaan. Nu is het zover: het Franse communicatiebureau Publicis biedt 2,85 euro per aandeel LBi.

Het bod ligt bijna 40 procent boven de gemiddelde koers van LBi van 2,04 euro die LBi in het afgelopen jaar had, en acht procent boven de slotkoers van gisteren.

De overname lijkt in kannen en kruiken, want het bestuur en de commissarissen van LBi bevelen het bod van harte aan bij de aandeelhouders.

Omdat het grootste deel van de aandelen LBi in handen is van enkele grootaandeelhouders is het niet te verwachten dat er onder hen verzet zal zijn tegen de door de Fransen op tafel gelegde prijs.

Het feit dat er al maanden gesproken wordt over een overname maakt de kans klein dat er nu nog een partij opstaat die meer op tafel zal willen leggen dan 2,85 euro.

Prestigieus
De Fransen halen met LBi een partij in huis die in haar klantenkring prestigieuze bedrijven als Lloyds TSB, Volvo, Johnson & Johnson, Coca Cola, Carlsberg en Ikea heeft.

Beleggers die indirect in LBi willen blijven beleggen kunnen van de opbrengst op de beurs van Parijs aandelen Publicis kopen.

Dan moeten zij zich wel realiseren dat de koop van LBi voor 416 miljoen euro voor de Fransen geen megatransactie is. Publicis is een van de drie grootste marketingbedrijven ter wereld, is onderdeel van de Franse hoofdindex CAC40, en heeft een beurswaarde van meer dan 9 miljard euro.

De jaaromzet bedroeg in 2011 ruim 5,8 miljard euro, daar komt nu dus een omzet van 200 miljoen euro bij die LBi op jaarbasis mag inbrengen.

Willem Burgers
Spekkoper met deze deal is onder meer ook Willem Burgers van het Add Value Fund. LBi is met een gewicht van tien procent het op drie na grootste belang in zijn portefeuille van kleine en middelgrote bedrijven.

Burgers tipte LBi ook al in het VEB-boek ‘Beleggingstips 2012', dat leden van de VEB ieder jaar gratis kunnen krijgen.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}