VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB doet aangifte tegen het voormalige bestuur en de commissarissen van InnoConcepts

In meerdere acties van de VEB namens beleggers spelen accountants een dubieuze rol. Zo ook bij InnoConcepts, het voormalige beursgenoteerde uitvindersbedrijf dat beleggers jarenlang heeft misleid en benadeeld. Uiteindelijk volgde het faillissement dat aanzienlijke schade voor aandeelhouders betekende.

Halverwege 2007 was InnoConcepts nog goed voor een beurswaarde van zo‘n 385 miljoen euro, daar is niets meer van over.

De VEB heeft aangifte gedaan tegen het voormalige bestuur en de commissarissen van InnoConcepts. Het is nu wachten op actie van de officier van justitie. Om de schade van beleggers te verhalen op degene die verantwoordelijk zijn voor het debacle bij InnoConcepts is een grondig onderzoek naar de gang van zaken bij het bedrijf noodzakelijk.

Dat onderzoek, onder leiding van de curator Louis Deterink, is al langer gaande, de uitkomsten worden in het voorjaar van 2013 verwacht. Op basis van dat onderzoek zal de VEB nieuwe stappen zetten in deze zaak.

Uit het onderzoek zal ook moeten blijken wat accountant Deloitte te verwijten valt. Dit kantoor was sinds 2005 tot aan het faillissement de externe accountant van InnoConcepts en heeft de (geconsolideerde) jaarrekeningen over de boekjaren 2005 tot en met 2009 telkens van een goedkeurende accountantsverklaring voorzien.

Op de hoogte blijven?
Indien u op de hoogte wilt blijven in dit dossier. Dan kunt u zich via onderstaande button aanmelden. De VEB houdt u vervolgens op de hoogte van VEB-actie tegen Innoconcepts.
Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen