VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 april 2012

ABN Amro Eurostoxx50 Coupon Note

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Beleggingsproducten zijn er in vele soorten en maten. Beleggers krijgen soms aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn of vooral vragen oproepen. Dan biedt de VEB checklist uitkomst. Deze keer:
ABN Amro Eurostoxx50 Coupon Note

Wat is het?
De ABN Amro Eurostoxx50 Coupon Note werd in augustus 2011 geïntroduceerd en loopt nog tot augustus 2016. De werking is vergelijkbaar met de hiervoor beschreven Notes.

Ook bij de ABN Note wordt jaarlijks gekeken wat de stand is van de Eurostoxx 50-index ten opzichte van een startwaarde. Deze is een stukje lager dan de Morgan Stanley Note vastgesteld op 2331,12 punten.

De voorwaardelijke bescherming is ook iets gunstiger. Bij een stand boven de 50 procent, dus 1165,56, wordt er een coupon uitgekeerd en de nominale waarde teruggegeven aan het eind van de rit.

De coupon is echter wel weer een stukje lager: 6,25 procent. De ABN Amro Eurostoxx50 Coupon Note is dagelijks verhandelbaarop Euronext Amsterdam (ISIN NL0009411966).

Kansen, kosten en risico’s?
Het maximale rendement is 6,25 procent per jaar. Dat is maar een klein beetje meer dan het dividendrendement op deze index.

Daar staat tegenover dat als de index daalt er aan het eind van de rit toch 100 procent wordt teruggegeven, tenzij de daling meer dan 50 procent is.

De kans daarop lijkt vanaf het toch al lage startpunt gering, maar het is niet uitgesloten. Uiteindelijk kan ook deze belegging eindigen in een fors verlies.

ABN Amro geeft dit soort Notes vaker uit en er zijn daarom twee brochures: een algemene met het basisprincipe van de Coupon Notes, en een beknopte folder met de exacte voorwaarden.
In deze laatste uitgave wordt melding gemaakt van 0,75 procent kosten op jaarbasis.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}