VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING Liric USA 2018

Beleggingsproducten zijn er in vele soorten en maten. Beleggers krijgen soms aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn of vooral vragen oproepen. Dan biedt de VEB checklist uitkomst.

Deze keer: ING Liric USA 2018

Wat is het en voor wie?
De Lirics van ING zijn garantieproducten die de bank al sinds de jaren negentig maakt. De ING Liric USA 2018 werd in mei geïntroduceerd en heeft een looptijd van zes jaar. Er is een garantie dat de belegger na afloop 95 euro op de inleg van 100 euro terugkrijgt, plus 85 procent van de procentuele stijging van de Amerikaanse S&P 500 index, die overigens wordt opgeteld bij die 95 euro, niet bij die 100 euro.

Er wordt geen rente of coupon uitgekeerd en de eindwaarde wordt vastgesteld door de slotstanden van de laatste 12 maanden te middelen.

Met die voorwaarden is deze Liric veel minder aantrekkelijk dan eerdere versies waarvan participatiegraad of beschermingsniveau vaak hoger waren en die soms zelfs een jaarlijkse coupon betaalden.

Kansen, kosten en risico’s?
Het risico van de Liric is klein, ook omdat de uitgever een Nederlandse systeembank is met een A+ rating. Tussentijds kan de koers echter wel degelijk dalen bij een zwakke Amerikaanse beursontwikkeling of een stijgende rente.

De kosten zijn volgens de folder 2,90 euro per Liric van 100 euro nominaal, dat komt neer op een klein half procent per jaar. ING Lirics zijn dagelijks verhandelbaar op Euronext Amsterdam (ISIN XS0779261279). Deze versie beweegt momenteel rond de startwaarde.

Wat moeten we hiervan denken?
Deze Liric is niet uitermate aantrekkelijk, en dat is jammer want ING heeft eerder wel mooie Lirics naar de markt gebracht. Ongetwijfeld heeft dit te maken met de huidige hoge volatiliteit en lage rente, zaken die de opties en de obligatie waaruit dit product wordt opgebouwd duur maken.

Voor wie absoluut bescherming wil en met één transactie gespreid op de Amerikaanse beurs wil beleggen is deze Liric wel een mogelijkheid. Beleggers kunnen er ook voor kiezen de kat uit de boom te kijken en te wachten op betere voorwaarden.

De startwaarde van de S&P 500 index voor dit product is 1353,39. Beleggers missen 2 procent dividend op de S&P 500 index.

Als de Amerikaanse aandelenbeurs wat verder zakt of de extreem lage rente weer wat oploopt, kan deze Liric best naar 90 euro zakken. Dat is dan misschien een beter instapniveau.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}