VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Spel rond Antonov gaat laatste fase in

Veel beleggers krijgen spontaan hoofdpijn als de naam Antonov valt. De ontwikkelaar van versnellingsbakken staat synoniem met nooit ingeloste beloftes. Aan die lijdensweg kan nu wellicht een eind komen.

Bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder Marius Ritskes koerst aan op een vertrek naar Duitsland. Het idee is dat de technologie van de uitontwikkelde versnellingsbak TX6 over gaat naar een nieuwe Duitse vennootschap.

De aandeelhouders van het Nederlandse beursfonds krijgen dan aandelen in dit nieuwe bedrijf. De vennootschap zelf wordt ontmanteld. "Je krijgt een beetje een sterfhuisconstructie", aldus Ritskes.

Chinese belofte
Deze nieuwe start moet de ruimte geven om de ontwikkelde versnellingsbak commercieel uit te baten. Antonov is al een aantal jaar bezig om een deal te sluiten in China, maar heeft hier tot op heden weinig tractie gekregen.

De huidige voorman denkt dat hij de ervaring heeft om wel zaken te doen met een autofabrikant. "Op een gegeven moment moet er een commercieel dier komen om een klant binnen te halen. Het vereist veel ervaring.

Je moet begrijpen hoe je dat daar doet, dan is het makkelijk." Hij richt zich naast China ook op India.

Maar deze stappen kan Ritskes naar eigen zeggen niet zetten vanuit de bestaande vennootschap. Er is geld nodig om het bedrijf in de lucht te houden en het is moeilijk daarvoor investeerders te enthousiasmeren.

Erfenis
"Ik denk dat dat heel lastig wordt. Ik zit met een erfenis uit het verleden. Breng ik het in een nieuwe onderneming dan zeggen mensen ‘dan heb ik er zin in'."

Dit geldt ook voor Ritskes zelf. Hij heeft zelf ongeveer 28 procent van de aandelen en heeft naar eigen zeggen een bedrag met ‘acht nullen' in Antonov gestopt.

Hoe dan ook lijkt het erop dat het spel rond Antonov de laatste fase in gaat. Het wordt Duitsland, of liquidatie.

Linksom of rechtsom is het Damrak binnenkort dus weer een pennystock armer. Het lijkt niet waarschijnlijk dat beleggers dat als een verlies zullen zien.

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen