VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 oktober 2012

ABN Amro 6% Knock-In Reverse Exchangeable Eurostoxx50

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Beleggingsproducten zijn er in vele soorten en maten. Beleggers krijgen soms aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn of vooral vragen oproepen. Dan biedt de VEB checklist uitkomst. 

Deze keer: ABN Amro 6% Knock-In Reverse Exchangeable Eurostoxx50

Wat is het en voor wie?
De ABN Amro 6% Knock-In Reverse Exchangeable Eurostoxx50 werd in september op de markt gebracht en heeft een looptijd van één jaar. Beleggers krijgen dus een rente van 6 procent. De aflossing van deze obligatie is afhankelijk van de Eurostoxx50 index.

Als deze index gedurende het komende jaar niet onder de 1797,12 punten staat lost de obligatie gewoon af op 100 procent. Komt hij er wel onder - ook al is het maar even- dan wordt de belegger gekort als de index uiteindelijk onder de startwaarde staat.

Het niveau van 1797,12 punten ligt 27 procent onder de startwaarde van 2461,82. Op het moment van schrijven stond de Eurostoxx50 index 2 procent hoger, op 2507 punten. De Reverse Exchangeable (ISIN-code: NL0009981034) stond iets boven de uitgiftekoers van 100 procent.

Kansen, kosten en risico’s?
Met het kredietrisico zit het wel goed: ABN Amro heeft een A+ rating bij S&P en is in handen van de Nederlandse staat. Toch is dit gestructureerde product eigenlijk alleen geschikt voor wie de komende twaalf maanden een beperkte daling van de Europese aandelenbeurzen voorziet en daar vrij grof op in wil zetten.

Beleggers kunnen er hooguit een rendement van 6 procent aan overhouden. Het dividendrendement van de onderliggende aandelenindex is al ongeveer 4 procent en die krijgt men niet.

Eén voordeel is er wel: er wordt afgelost op 100 procent als de index gedurende de looptijd nooit lager staat dan 1797 punten. Dus bij een daling met bijvoorbeeld 25 procent kan de belegger het met dit product beter doen dan de aandelenmarkt.

Wie echter een dergelijke daling voorziet, kan zijn geld beter anders beleggen.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}