VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 oktober 2012

Indexus

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

KANTOREN IN Amsterdam, Eindhoven en Heerenveen
Website www.indexus.nl
U bent welkom vanaf € 20.000,-
Er wordt belegd in Indextrackers, aangevuld
met individuele aandelen, obligaties of derivaten
Kostenstructuur 0,25% per kwartaal excl. btw,
transactiekosten 0,5%, bewaarloon maximaal 0,2%
Inschatting totale kosten €1.000,- 
per jaar bij €50.000,
10 transacties À €5.000

Indexus is een onafhankelijke partij die is gespecialiseerd in vermogensbeheer en beleggingsadvies. De oprichters van Indexus werken sinds 1997 samen en zijn nog altijd zelf eigenaar van het bedrijf. Indexus noemt zichzelf gespecialiseerd in indexbeleggen.

Vermogens vanaf 20.000 euro zijn welkom voor beheer, vanaf 100.000 euro is er ‘maatwerk’ mogelijk. Op de website kunnen gegevens worden ingevuld op basis waarvan men bij één van zes gehanteerde beleggingsprofielen uitkomt.

Indexus sluit daarbij aan bij de profielen zoals die door de AFM worden gebruikt.

De methode
Indexus gebruikt voor de samenstelling van de portefeuilles de zogenoemde ‘Core Satellitestrategie’, waarbij trackers (indexfondsen) de kern vormen die bij grotere bedragen kan worden aangevuld met aandelen, obligaties, opties of andere derivaten.

Gewone beleggingsfondsen komen niet in aanmerking. De resultaten en het beleid worden periodiek toegelicht in een rapportage en een persoonlijk gesprek. De portefeuilles kunnen real-time worden gevolgd via de website.

De beleggingen worden aangehouden op een rekening bij BinckBank, waar transactiekosten en bewaarloon worden gerekend. De klant heeft natuurlijk ook toegang tot het beveiligde platform van Binck.

De portefeuille van 50.000 euro voor de gemiddelde belegger (profiel: Matig offensief) wordt momenteel belegd in zes trackers waarvan vijf van iShares. Achttien procent van het beheerd vermogen wordt cash aangehouden.

Trackrecord
Een eenduidig trackrecord is niet te geven vanwege de vele verschillende portefeuilles en strategieën. Gemiddeld zijn er sinds 2009 volgens de gegevens die aan de VEB werden verstrekt goede resultaten behaald, waarbij opvalt dat met name in het jaar 2009 goed werd gepresteerd met offensieve strategieën.

In 2011 noteerde Indexus bescheiden minnen. Dit jaar (tot 1 september) laten de portefeuilles een positief rendement zien van gemiddeld ruim 6 procent, na aftrek van alle kosten.

 

Conclusie
Indexus biedt compleet vermogensbeheer vanaf 20.000 euro en levert geen massaproduct. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht.

Indexus is niet de goedkoopste in dit segment, maar met totale kosten die volgens opgave van de beheerder voor onze voorbeeldportefeuille oplopen tot circa 1000 euro per jaar ook weer niet extreem duur.

Een complete beheerder voor (bijna) iedereen.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}