VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

23 november 2012

Goud voor tracker van Think Capital

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Jaarlijks, tijdens de Dag van de Belegger, bekronen beleggers een beleggingsfonds dat als voorbeeld dient voor de rest van de sector. Dit jaar gaat de eer naar een tracker van de Nederlandse aanbieder Think Capital.

Een product dat teruggaat naar de basis en beleggers de mogelijkheid biedt om gespreid te beleggen tegen lage kosten in de vijfentwintig grootste beursfondsen van Nederland.

Een product ook dat de index volledig volgt, waarbij geen uitlening van effecten plaatsvindt en geen dividendlekkage. Dat is een beleggingsproduct dat is ontwikkeld met de belangen van beleggers in gedachten en daarom best in class.

Jaarlijks zet de VEB, tijdens de Dag van de Belegger, een beleggingsfonds in het zonnetje dat als voorbeeld dient voor de rest van de sector.

Dit jaar wordt de VEB Beleggingsfonds Award toegekend aan een tracker die ogenschijnlijk weinig vernieuwend is.

Juist door zijn eenvoud onderscheidt het zich en daardoor is het een product met toegevoegde waarde voor de belegger.

Kortgezegd gaat het hier om:

De Think AEX Tracker

Uit het juryrapport:

“De winnaar van de VEB Beleggingsfonds Award 2012 is dit jaar op en top Nederlands. Hoewel het niet vernieuwend is, voldoet het wel aan de eis dat het is ontwikkeld met de belangen van de belegger in gedachte. Het is een verbetering op het bestaande concept van een tracker. Wij vinden deze tracker daarom best in class.

Waarom? Omdat het teruggaat naar de basis. Eenvoudig, transparant, lage kosten en spreiding. Daarom durven wij te zeggen: “Een tracker, zoals een tracker bedoeld is.”


De tracker onderscheidt zich van de concurrentie door de onderliggende index te volgen via volledige replicatie. Als belegger heb je daarmee de zekerheid dat je ook daadwerkelijk in de aandelen uit de index belegt in precies dezelfde samenstelling.

Die effecten worden vervolgens niet uitgeleend, zodat je als belegger geen tegenpartij risico loopt.Daarnaast is de tracker gevestigd in Nederland en dat heeft voor Nederlandse beleggers een belangrijk voordeel.

Door de gunstige belastingverdragen die ons land met een grote hoeveelheid andere landen heeft, lekt er geen dividend via de belasting weg. En dat scheelt aanzienlijk in het rendement.


En uiteraard, zoals verwacht mag worden van een tracker, zijn de kosten laag. De Nederlandse aanbieder van trackers werd in 2009 actief en de VEB was van het eerste begin enthousiast over het productaanbod.

Niet voor niets ontvingen zij in 2010 al een award als aanmoedigingsprijs. Nu, twee jaar later mogen we (vast)stellen dat de belofte is ingelost. Het belangrijkste product bestaat inmiddels drie jaar en heeft haar bestaansrecht bewezen.”


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}