VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

24 december 2012

Beleggers steeds minder tevreden over grootbanken

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Beleggers voelen zich steeds meer thuis bij typische online brokers. Ook dit jaar blijft de waardering voor grootbanken ver achter.

Dit blijkt uit het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek bij brokers van Brokertarieven.nl aan de hand van ruim 8.000 klantbeoordelingen.

Het onderzoek richt zich op de kwaliteit van de dienstverlening van de brokers en laat de kosten die brokers in rekening brengen buiten beschouwing.

 


Beleggers konden hun broker beoordelen aan de hand van vier factoren: klantvriendelijkheid, beschikbare koersinformatie, handelsmogelijkheden en gebruiksgemak van het handelssysteem.

Handelssysteem
Nadat Binck in 2010 al de hoogste klanttevredenheid kende, moest Binck in 2011 Alex voor zich dulden. BinckBank had in 2011 te kampen met een aantal storingen bij piekbelasting van het systeem. Daardoor was het voor beleggers tijdelijk niet mogelijk te handelen.

De problemen lijken verholpen want in 2012 staat Binck weer op de eerste plaats en is Alex gezakt naar de vierde plaats. Maar de verschillen zijn klein.

Het is aan de waardering van het handelssysteem te danken dat Binck/Alex bovenaan de lijst staat. Partijen als Lynx en Today's Brokers scoren juist op dit onderdeel beduidend lager.

De drie brokers die werken met het platform van Interactive Brokers - TradersOnly, Today's Brokers en Lynx - maken de top 5 compleet. De 'nieuwkomers' Saxo Bank en Mijnbroker scoren ook nog boven de 7.

 

De typische online brokers onderscheiden zich ten opzichte traditionele grootbanken vooral op het gebied van de handelsmogelijkheden.

Vooral ING en Rabobank scoren matig op dit punt. Zij bieden niet altijd toegang tot alle markten en alle beleggingsvormen.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}