VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Professionals zetten komende maand in op verliezers van 2012

PostNL, SBM Offshore en KPN. Het zijn drie van de slechtst presterende aandelen uit 2012. In januari verwachten beleggingsprofessionals een remonte. Outsider voor een koersspurt in januari: ArcelorMittal.

Dat concludeert Corné van Zeijl van SNS naar aanleiding van zijn maandelijkse enquête onder beleggingsprofessionals.

Honderd beleggingsexperts gaven hun verwachtingen voor de eerste maand van 2013. Bijna tweederde is positief over de beurs in januari.

Daarmee is het enthousiasme wel minder dan in december, de maand waarin de AEX met uiteindelijk 1,8 procent steeg.

Aanleiding voor het optimisme is het (verwachte) akkoord over de Amerikaanse begroting en de positieve visie van inkoopmanagers, bijvoorbeeld in China.

ArcelorMittal
De mening van inkoopmanagers in de industrie zijn doorgaans een goede voorspeller voor economische voor- of tegenspoed. In China zijn de inkopers na lange tijd weer positief.

Beleggers verwachten dat vooral ArcelorMittal kan profiteren van dit optimisme. Het aandeel van het staalconcern wordt door ondervraagden getipt, samen met KPN, PostNL en SBM Offshore. Die laatste drie waren afgelopen jaar grote verliezers. Dat wordt blijkbaar als een koopmoment ervaren.

De lijst van floppers voor januari bevat een aantal namen die ook in december al als daler werden genoemd: Air France, ASML en Heineken. Deze drie aandelen daalden al licht in december.

VOORSPELLING TOPPERS & FLOPPERS IN JANUARI *
 TOP