VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

23 januari 2013

Hoe te beleggen in de trackers in de Verenigde Staten

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De wetenschap dat in de Verenigde Staten trackers aanzienlijk goedkopere trackers voorhanden zijn dan in Europa is een aardige wetenswaardigheid. Maar waar vindt de belegger ze en welke websites bieden goede informatie. En wat als de geschikte trackers is gevonden?

Waar vind ik informatie over trackers in de Verenigde Staten?
Beleggen in trackers groeit in populariteit in Nederland. Toch staat de markt hier feitelijk nog in de kinderschoenen en zo ook de informatievoorziening over trackers.

Informatie over (beleggen in) Amerikaanse trackers is op Nederlandse website niet of nauwelijks iets te vinden. Beleggers zijn dan ook aangewezen op de Amerikaanse website.

De VEB selecteerde drie belangrijke en vooraanstaande websites die de belegger van kwalitatief goede informatie en handige selectiemodules voorziet.

met veel informatie over beleggen. De belegger treft er veel bloggers die op de website hun mening geven over marktontwikkelingen, trends signaleren, producten analyseren of beleggingstips geven.

En daarnaast is er informatie te vinden over Amerikaanse trackers. Een echt handige selectiemodule wordt niet aangeboden. Seeking Alpha werkt vooral met lijsten van trackers per beleggingscategorie. Wat wel erg handig is, zijn de zogenaamde “A Guide To…”.

Per beleggingscategorie biedt Seeking Alpha een gids aan die informatie geeft over de betreffende categorie, de waarom en hoe de betreffende trackers te gebruiken, waar op te letten bij de keuze voor een tracker binnen de specifieke categorie en tot slot een overzicht van andere informatiebronnen.

Daarnaast biedt het onder andere handige lijsten aan met trackers.

De belegger kan lijsten selecteren op basis van bijvoorbeeld beleggingscategorie, tracker aanbieder, marktkapitalisatie, sector of regio.

In lijst kan de belegger doorklikken op de gewenste tracker, waarna hij een beknopte maar zeer overzichtelijke pagina krijgt met de belangrijkste gegevens van de tracker.

en dan voornamelijk trackers. Op de website vindt de belegger veruit de beste selectiemodule.

Hier kan de belegger onder andere ingeven dat hij wil zoeken op beleggingscategorie, regio, tracker aanbieder en tal van andere variabelen.

De lijst die met de selectiemodule wordt aangemaakt biedt ook het meest complete beeld.

Klikt de belegger verder dan krijgt de belegger ook hier meer gedetailleerde informatie over de geselecteerde tracker. Daarnaast is er nog een educatief gedeelte. Inloggen is vereist, maar wel gratis en daarna vind de belegger veel nuttige informatie over beleggen in trackers waarmee hij zijn kennis kan vergroten.

De geschikte tracker gevonden. En dan?
Heeft een belegger eenmaal een geschikte tracker in de Verenigde Staten gevonden, dan rijzen de volgende twee vragen.

Biedt de bank of broker handel aan in trackers met een notering in de Verenigde Staten? Is het antwoord ja, dan gaat u door naar de volgende vraag.

Is het antwoord nee, dan kunt u overwegen een rekening te openen bij een andere bank of broker die wel de gewenste handelsmogelijkheden aanbiedt. En vervolgens gaat u naar de volgende vraag.

De tweede vraag is of de betreffende tracker beschikbaar is bij de bank of broker? Indien ja, dan geeft de belegger de gewenste order door.

In het geval de tracker niet beschikbaar is, zal een telefoontje of een email aan de bank of broker in de meeste gevallen voldoende zijn om de tracker op korte termijn alsnog beschikbaar te stellen.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}