VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 januari 2013

ABN Amro Double Up Certificaat op Fugro

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Beleggingsproducten zijn er in vele soorten en maten. Beleggers krijgen soms aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn of vooral vragen oproepen. Dan biedt de VEB checklist uitkomst.

Deze keer: ABN Amro Double Up Certificaat op Fugro

Wat is het en voor wie?
ABN Amro kwam in december met een Double Up Certificaat op Fugro. Hiermee wordt een belegging gecreëerd die het bij een beperkte stijging beter doet dan het onderliggende aandeel. Het Double Up Certificaat is op 14 december 2012 uitgegeven voor 43,90 euro, op dat moment gelijk aan de koers van het aandeel Fugro.

Aan het eind van de looptijd (één jaar) wordt de koerswinst boven 43,90 euro verdubbeld. Die verdubbeling geldt tot 12,5 procent, waardoor het rendement op dit product dus maximaal 25 procent is. Als Fugro met 10 procent stijgt, is het rendement voor de belegger 20 procent.

Als Fugro aan het eind van de looptijd lager staat dan 43,90 euro wordt het certificaat omgezet in een gewoon aandeel en heeft men dus een verlies. Het certificaat keert geen dividend uit en er is geen garantie van de inleg. Er kan dagelijks in de stukken worden gehandeld op Euronext (ISIN code: NL0009981059).

ABN Amro onderhoudt de handel, de bied-laatspread is ongeveer 1 procent. Dat is aanzienlijk meer dan de spread bij de aandelen Fugro, die vaak circa twee cent is, wat neerkomt op 0,05 procent. Een vol procent is dan twintig keer zo veel.

Kansen, kosten en risico’s?
Het dubbele rendement is natuurlijk leuk, maar beleggers moeten wel bedenken dat hier een paar nadelen tegenover staan. Fugro keert een dividend uit van ruim 3 procent en dat wordt met dit certificaat gemist. Daarnaast is de koerswinst gemaximeerd op 25 procent. Er zijn kosten gemaakt om dit product te creëren en die komen op 1,5 procent.

Dat is veel voor een product met zo’n korte looptijd. Zolang het Certificaat nog niet is omgezet in aandelen Fugro loopt de belegger kredietrisico op ABN Amro (rating A bij S&P).

Voordelen zijn er ook: het certificaat doet het beter dan Fugro als het aandeel Fugro het komende jaar zo ongeveer tussen 3 en 20 procent stijgt. En vooral in het midden van die range is de outperformance groot. Het ligt dus helemaal aan de visie van de belegger. Wie een stijging tot rond die 20 procent voorziet, moet deze Double Up hebben.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}