VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

31 juli 2012

Imtech herhaalt mogelijkheid tot verkoop bedrijfsonderdelen

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

500 miljoen van beleggers en nog eens 30 miljoen extra kapitaal van banken zijn niet zonder meer genoeg om Imtech gezond te maken. De onderneming houdt nadrukkelijk de mogelijkheid open om onderdelen te verkopen.

Dat blijkt uit een brief aan de VEB als antwoord op .

De winstwaarschuwing die Imtech onlangs de deur uit deed, kwam op een nogal ongelukkig moment. Precies op de laatste dag van de claimemissie, die dan ook werd uitgesteld.

Aangezien de nieuwe onheilstijding nogal wat vragen opriep, vroeg de VEB Imtech om snelle opheldering.

De antwoorden van Imtech kwamen pas na het afronden van de emissie, zodat aandeelhouders er niets aan hadden bij de afweging al dan niet nieuw kapitaal aan de technisch dienstverlener te verstrekken.

Volgens de Imtech-directie is het ongelukkige moment, waarop de nieuwe winstwaarschuwing naar buiten kwam geen teken van gebrekkige regie. De melding van een nieuwe tegenvaller, nog geen maand nadat het bedrijf door tal van experts binnenstebuiten was gekeerd, is volgens Imtech juist een teken van transparantie.

Frisse blik
Tijdens het sluiten van de boeken om de halfjaarcijfers op te stellen, bleken de prestaties in de divisies Imtech Benelux en Marine slecht te zijn.

Beide divisies staan nieuw financieel management en die hebben in het licht van de tegenvallende prestaties nogmaals eens goed naar balansposten als onderhanden werk en debiteuren gekeken.

Onduidelijk
Ook de extra kapitaalversterking van 30 miljoen euro door middel van de uitgifte van preferente aandelen bij ING en Rabobank lijkt volstrekt normaal. "De uitgifte van preferente aandelen aan ING en Rabo past in het beleid dat gericht is op kapitaalversterking."

Het blijft onduidelijk waarom Imtech toch 30 miljoen euro extra nodig heeft, nog voordat het een claimemissie van 500 miljoen euro heeft afgerond.

Afstoten
Imtech herhaalt in zijn brief de mogelijkheid om bedrijfsonderdelen te verkopen. Ook nieuw geld ophalen bij beleggers wordt niet uitgesloten. Sommige marktkenners hebben al eerder aangegeven dat de 500 miljoen aan opgehaald kapitaal onvoldoende zou zijn om het bedrijf gezond te maken.{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}