VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Oud-Imtech-bestuurder Van der Bruggen betaalt bonussen terug op verzoek VEB

Oud-Imtech-bestuurder René van der Bruggen betaalt de ontvangen variabele beloningen over 2010 en 2011 terug aan Imtech. Hij doet dat op verzoek van beleggersvereniging VEB.

Daarnaast betaalt hij de waarde van de verkregen bonusaandelen over de jaren 2010 tot en met 2012 terug aan de vennootschap. Totaal gaat het om een bedrag van 1,5 miljoen euro.

VEB-directeur Jan Maarten Slagter is tevreden met het gebaar van de oud-bestuurder: "Van der Bruggen geeft blijk van zijn verantwoordelijkheid.

Naast het vele goede werk dat Van der Bruggen ruim 25 jaar voor Imtech heeft verzet, is het de laatste jaren vreselijk fout gegaan bij de onderneming. Dat is Van der Bruggen aan te rekenen. De VEB waardeert deze eerste stap naar compensatie van gedupeerde beleggers."

Aansprakelijkheid
De VEB houdt Imtech en haar oud-bestuurders Van der Bruggen en Gerner aansprakelijk voor de schade die beleggers leden vanwege de fraude bij Imtech.

Voorts heeft de VEB accountant KPMG aansprakelijk gesteld nu de openingsbalans en jaarrekening over 2011 dienden te worden aangepast. Beleggers hebben op deze jaarrekeningen en de accountantsverklaring vertrouwd toen zij hun Imtech aandelen kochten. Ten onrechte, naar nu blijkt.

Fraude
Technisch dienstverlener Imtech kwam begin dit jaar in zwaar weer toen bleek dat falende controlesystemen en fraude in Polen en Duitsland leidden tot afschrijvingen van maar liefst 370 miljoen euro.

Een forse afwaardering van het aandeel Imtech was het gevolg. Een emissie van 500 miljoen euro en de uitgifte van financieringsprefs van 30 miljoen waren noodzakelijk om Imtech overeind te houden.

Schikkingsfonds
De VEB heeft Imtech verzocht de terugbetaling door Van der Bruggen te reserveren voor compensatie aan gedupeerde aandeelhouders.

De VEB heeft eerder geopperd dat Imtech een schikkingsfonds moet creëren bestaande uit een overzienbare bijdrage van haarzelf, de assuradeur, de accountant, de opbrengsten van fraude incasso en warrants.

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}