VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

01 september 2013

Stand van zaken actie Fortis

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Vijf jaar na de ondergang van Fortis is de actie voor compensatie van gedupeerde beleggers nog steeds vol op stoom. De VEB strijd in twee juridische acties, de misleidingprocedure en de wanbeleidsprocedure.

Op 5 april 2012 stelde de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam wanbeleid vast bij Fortis. Direct na de vernietigende beschikking van de Ondernemingskamer verklaarde Fortis daartegen door middel van cassatie in beroep te gaan.

In deze cassatieprocedure heeft de VEB vanzelfsprekend verweer gevoerd. De Advocaat-Generaal heeft onlangs zijn advies aan de Hoge Raad gezonden. Het is nu aan de Hoge Raad om uitspraak te doen.

Misleidingprocedure
Naast de wanbeleidsprocedure werd in 2010 een misleidingzaak bij de Rechtbank Amsterdam gestart. Dit leidde in 2011 tot een dagvaarding aan Fortis, alle begeleidende banken en enkele voormalige bestuurders.

Deze partijen moeten zich verantwoorden voor het stelselmatig onjuist, onvolledig en te laat informeren van beleggers in de periode 21 september 2007 en 3 oktober 2008.

Vorig jaar hebben de wederpartijen middels een processtuk gereageerd op de dagvaarding. De wederpartijen hebben daarbij meerdere zogeheten incidenten opgeworpen, zodat de Rechtbank daar eerst op moet beslissen, voordat over kan worden gegaan tot een inhoudelijke behandeling van de zaak.

De incidenten worden in het najaar behandeld. Daarnaast werkt de VEB aan de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Reageren? Stuur een bericht naar onze beleggersservice:


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}