VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

De beste belegger van Nederland gezocht

Proberen de concurrentie af te troeven, leren zonder risico's of gewoon voor de lol. In het VEB Beursspel kan het allemaal. Tien weken beleggen met fictief geld. Maar met serieuze hoofdprijzen. Schrijf nu in.

Benieuwd hoe goed u belegt? Op 9 september start het VEB Beursspel. Eerst een weekje testen en dan tien weken "voor het echie."

U belegt met een fictief startkapitaal van € 100.000,-. Voor de beste belegger na elf weken staat een Apple MacBook Air klaar, voor nummer twee een iPhone 5.

Bovendien maakt u elke week kans op een abonnement op De Telegraaf én een van de vijf exemplaren van het boek ‘Leer beleggen als Warren Buffett'. Het VEB Beursspel is te spelen op uw PC, smartphone en/of tablet (zowel iOS als Android).

Alles wat u moet weten over het VEB Beursspel

Hieronder vindt u alles wat u moet weten om het VEB Beursspel te spelen.

Aanvang spel?
Vanaf maandag 9 september wordt een testweek gehouden. Het officiele spel loopt van maandag 16 september tot vrijdag 22 november.

Testweek
Het VEB Beursspel start eerst met een testweek. Aan het eind van deze week worden alle portefeuilles gereset en start het echte spel. Gedurende deze week kunt u het spel leren kennen

Order plaatsen

Via uw Dashboard en uw Portefeuille kunt u eenvoudig aandelen, trackers, opties en Sprinters aan- en verkopen. U plaatst een order en kiest het gewenste product. U kunt uw lopende orders en uw transactiegeschiedenis real time bekijken op uw Dashboard.

Beursvloer
De beursvloer is onderdeel van het Beursspel, dit is de virtuele ontmoetingsplaats voor de actieve belegger. Op de Beursvloer vertellen oud handelaren elke dag over de beurs. Ze zijn dagelijks beschikbaar van 8.30 uur tot 17.30 uur. U kunt hier terecht voor uw vragen over de beurs, de producten en het Beursspel.

Deelnemers volgen
U heeft ook de mogelijkheid om deelnemers te volgen. U kunt zo de prestaties van de topdeelnemers of vrienden en familie nauwlettend in de gaten houden.

Subklassementen
U kunt een eigen Subklassement aanmaken en het opnemen tegen uw vrienden, familie en collega's. Zodra u een naam heeft gekozen kunt u beginnen met het uitnodigen van uw vrienden. Uw prestaties worden zowel in het Subklassement als in het Algemene Klassement bijgehouden.

Real time koersen
Het VEB Beursspel biedt u op handelsdagen, afhankelijk van de handelstijden van de onderliggende waarde, van 08:00 tot 18:30 uur of van 9.05 tot 17.30 uur real time koersen.

Dit zijn de door de ING afgegeven koersen. Op deze koersen kunt u in het VEB Beursspel aandelen, trackers en Sprinters aan- en verkopen.

Prijzen
Door deel te nemen aan het VEB Beursspel maakt u kans op de volgende prijzen:

- Hoofdprijs: één Apple Macbook Air (11 inch) 
- Tweede prijs: één Apple iPhone 5 (16 GB) 
- Eerste weekprijs: één Jaarabonnement Telegraaf 
- Tweede weekprijs: één 5x Leer beleggen als Warren Buffet

Startbedrag
U start het VEB Beursspel met een fictief portefeuillebedrag van € 100.000,00. Hiermee kunt u Aandelen, Trackers, Opties en Sprinters aan- en verkopen. Aan het einde van de testweek wordt uw portefeuille gewist en start u weer met een nieuw fictief portefeuillebedrag van € 100.000,00.

Maximale verdeling per product type
Binnen uw portefeuille kunt u maximaal:

100% van uw totale kapitaal uitgeven aan Trackers,
100% van uw totale kapitaal uitgeven aan Aandelen,
15% van uw totale kapitaal uitgeven aan Sprinters.
10% van uw totale kapitaal uitgeven aan Opties.

Transactiekosten
In het VEB Beursspel worden transactiekosten voor Trackers, Aandelen en Sprinters gehanteerd van € 8,00 + 0,08% van het orderbedrag, met een maximum van € 150,00. De transactiekosten voor Opties zijn € 2,50 met een minimum van € 11,00.

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}