VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

10 december 2014

Gerenommeerd Amerikaanse beleggingsblad onthult tips voor 2014

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De jaarlijkse eindejaarstips van beleggingsblad Barron's zijn voor veel beleggers een regelrecht kooplijstje. Wat zijn de keuzes van Barron's voor 2014?

De belangrijkste beursindex in de Verenigde Staten is hard op weg naar het beste resultaat in de afgelopen tien jaar. Tot begin december steeg het mandje met de 500 grootste bedrijven uit de VS bijna 25 procent in waarde.

Of 2014 een even mooi beursjaar wordt in de VS valt te bezien. De journalisten van het gerenommeerde Amerikaanse beleggersblad Barron's denken in ieder geval van niet.

Barron's heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om beleggingstips. Ieder jaar in december komt het blad met een selectie van tien aandelen waarvan de medewerkers hoge verwachtingen hebben in de nabije toekomst.

Resultaten uit het verleden geven hen gelijk: in 2013 presteerde de tien tips van Barron's 9 procent beter dan de markt, in 2012 was de outperformance 4,5 procent. Voor 2011 waren de tips minder succesvol, ze presteerden gemiddeld vijf procent slechter dan de S&P 500-index.

Lage k/w
Het is duidelijk dat Barron's vooral op zoek is geweest naar koopjes. Zes van de tien aandelen hebben een (lage) koers-winstverhouding van tien of lager. Als deze bedrijven winstgroei realiseren - en worden verhandeld tegen dezelfde k/w - dan gloort koerswinst, zeker als de onderwaardering ten opzichte van sectorgenoten verdwijnt.

Over één bedrijf zijn naast Barron's zowel Warren Buffett als Bill Gates (via zijn goede doelenstichting) enthousiast. Het gaat om Deere, marktleider in agrigereedschap, dat wordt verhandeld tegen 10 keer de verwachte winst voor 2014.

De gezonde balans en de fanatieke eigen aandeleninkoop kunnen wel eens meer lange termijn beleggers dan alleen Buffett en Gates naar lokken volgens het blad.

Rendementen
Barron's verwacht voor zijn mandje een rendement van 15 procent volgend jaar. Voor marktvolgers is het te hopen dat de Barron's-Selectie volgend jaar niet veel beter dan de markt presteert.

 


Gerelateerde artikelen

Mars, Unilever en Nestlé hebben ieder hun eigen manier om te voldoen aan het akkoord van Parijs
Pharming bouwt aan pijplijn
Amerikaanse aandelen hebben verdere winststijging nodig om hoge waardering te rechtvaardigen
Grote vier in de Amerikaanse biotechnologie zijn niet duur
Grote vier in de Amerikaanse biotechnologie zijn niet duur
09-05-2018

Aandelen in de farmacie en biotechnologie gingen rond het jaar 2000 voor de…

Lees verder

beurs farmacie biotechnologie

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}