VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

03 februari 2014

VEB naar de rechter om emissie vastgoedfonds NSI

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Alleen institutionele beleggers konden onlangs tegen grote korting aandelen in beursfonds NSI kopen. Beleggersvereniging VEB stapt namens benadeelde beleggers naar de rechter om duidelijk te krijgen of dat wel mag.

Eind vorig jaar haalde NSI 300 miljoen euro op via een aandelenuitgifte.

Particuliere beleggers waren van deze plaatsing uitgesloten, maar ondervinden wel de nadelen hiervan. Zij zien hun belang in de onderneming kleiner worden en kunnen daarom minder profiteren van toekomstige winsten.

Daarbij komt dat de selecte groep grote investeerders de nieuwe aandelen kon kopen tegen een prijs die bijna dertig procent lager was dan de koers op dat moment. Nooit gaf NSI of enig ander vastgoedfonds beleggers een dergelijke korting bij een onderhandse plaatsing.

Actie
De aandelenplaatsing heeft tot vele woedende reacties geleid bij de trouwe groep particuliere aandeelhouders in NSI. Beleggersvereniging VEB is om te proberen de nadelige gevolgen voor hen weg te nemen. Het bestuur van NSI bleek hiertoe niet bereid.

De VEB verzoekt nu de rechtbank Amsterdam om de recente aandelenplaatsing als onrechtmatig te kwalificeren. NSI is onzorgvuldig omgegaan met de belangen van zijn aandeelhouders en is niet eerlijk en billijk omgegaan met eerder gewekte verwachtingen.

Als de rechter deze zienswijze van de beleggersvereniging volgt kan dat een opmaat zijn naar compensatie voor gedupeerde aandeelhouders NSI.

Achtergrond
NSI kondigde op 8 november 2013 een plaatsing van 75 miljoen nieuwe gewone aandelen tegen een koers van 4 euro per aandeel aan. Daarmee haalde NSI 300 miljoen euro aan kapitaal op om de balans van de onderneming te versterken en om te kunnen investeren in kansen op de Nederlandse markt.


Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in dit dossier? 
                               

Het betrof een onderhandse plaatsing tegen een fikse korting van bijna 30 procent ten opzichte van de slotkoers van 7 november 2013. Een beperkte groep van vooraf geselecteerde institutionele beleggers kon hiervan voor een totaalbedrag van 220 miljoen euro van profiteren.

De resterende 80 miljoen euro belandde bij een syndicaat van banken , die de aandelen hebben doorgeplaatst binnen hun eigen professionele klantenkring. Ook de directie van NSI nam deel aan de plaatsing, zij het uiteindelijk tegen een hogere prijs.

LEES MEER:

4 december 2013

8 november 2013

4 oktober 2013

13 augustus 2013

17 mei 2013


Gerelateerde artikelen

NSI gaat minder zwaar inzetten op dividend
NSI gaat minder zwaar inzetten op dividend
28-03-2017

Een paar jaar geleden was spreiding het toverwoord bij NSI. Het vastgoedfon…

Lees verder

NSI One on Ones
Vastgoedfonds NSI hint op een nieuwe emissie
08-08-2014

Lagere rentelasten kunnen teruglopende huurinkomsten compenseren waardoor …

Lees verder

Rechtszaak tegen NSI medio oktober van start
01-07-2014

Overleg tussen de VEB en NSI over compensatie van particuliere aandeelhoude…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}