VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

07 mei 2014

Eerste hoogleraar benoemd op VEB-leerstoel Financiële Markten

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Bas de Jong is met ingang van 1 april 2014 benoemd tot hoogleraar Financiële Markten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. De leerstoel is mede mogelijk gemaakt door de VEB.

Het onderzoek van professor Bas de Jong zal zich richten op het recht dat betrekking heeft op de financiële markten mede bezien vanuit een (gedrags)economisch perspectief.

Relevant zijn bijvoorbeeld theorieën over (beperkte) rationaliteit van beleggers, marktimperfecties en prijsvorming op financiële markten, alsmede de mogelijkheid tot toepassing van econometrische technieken in het financiële recht.

Samenwerking Radboud Universiteit en VEB
Over de invulling van de leeropdracht zal overleg plaatsvinden met de VEB.

“We zijn verheugd dat de VEB kan bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar de werking van financiële markten en de (rechts)positie van beleggers", aldus Jan Maarten Slagter.

"Het is goed dat met een onafhankelijke, academische blik naar praktische problemen wordt gekeken. De VEB kijkt uit naar de samenwerking.”

Bas de Jong ziet veel mogelijkheden voor onderzoek dat bijdraagt aan het functioneren van de financiële markten: “Een goede kruisbestuiving tussen de juridische en economische wetenschap is van groot belang bij het vormgegeven van rechtsregels op het terrein van de financiële markten.

Zo kan bijvoorbeeld worden bewerkstelligd dat beleggers de meest relevante informatie krijgen voor het nemen van beleggingsbeslissingen.”

De leerstoel kent een eerste termijn van vier jaar.


{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}